Voorbeschouwen met Nino van Eck en Rodney Pater op Zevenhoven – TAVV

Zevenhoven | Aanstaande zaterdag staat er weer een derby op het programma. SV Zevenhoven neemt het op eigen veld op tegen TAVV, de wedstrijd in Ter Aar eindigde begin oktober in een 4-1 overwinning voor de blauw-witten. De ploeg van Ludo Pistorius begint dan ook als favoriet aan dit duel, zeker als we naar de ranglijst kijken. We kijken vast vooruit op deze derby met Zevenhoven-verdediger Nino van Eck, die dit seizoen direct een basisplaats heeft veroverd, en TAVV-doelman Rodney Pater.

Traditiegetrouw beginnen we bij de thuisspelende ploeg, dus in dit geval bij jou Nino. Zaterdag gaven jullie voor de derde keer op rij een voorsprong uit handen, hoe komt dat?
“Goede vraag, het is natuurlijk lastig te zeggen waar dit aan ligt. Ik denk dat wij sommige wedstrijden eerder moeten beslissen door 2-0 of zelfs 3-0 te maken voor de rust, we belonen onszelf hier te weinig mee. Na rust zakken we vaak meer in en komen zo minder in ons spel, wellicht geven wij het hierdoor uit handen.”

Jullie staan nog altijd onderaan en het lijkt lastig om degradatie te ontlopen. Hoe kijken jullie als spelersgroep hier tegenaan?
“Als spelersgroep hebben we het hier vaak over. Als team zijnde geven wij 100% in elke wedstrijd die we spelen, ongeacht de stand op de ranglijst laten we onze koppies nooit hangen. Mocht dit uiteindelijk niet genoeg zijn om in de derde klasse te blijven dan hebben we er in ieder geval alles aan gedaan.”

Je bent dit seizoen overgekomen van Nieuwkoop, hoe bevalt het in Zevenhoven?
“Ik ben enorm blij met de keuze die ik heb gemaakt om naar Zevenhoven te komen. Ik ben vanaf de eerste dag fantastisch opgevangen door de gasten, sindsdien is de band onderling eigenlijk alleen maar hechter geworden.”

Je bent direct basisspeler geworden, had je dit verwacht?
“Als ik eerlijk ben had ik dit niet verwacht, ook hield ik me hier op dat moment niet teveel mee bezig. Gelukkig heb ik al veel wedstrijden mogen spelen dit seizoen en uiteindelijk hoop ik nog veel meer te kunnen betekenen voor het team.”

“In de uitwedstrijd stond het bij TAVV verdedigend goed, daarnaast zorgden ze constant voor een snelle omschakeling met de behendige middenvelders die zij hadden”

Nino van Eck over de kracht van TAVV

Dan naar jou Rodney. Zaterdag gingen jullie ietwat ongelukkig onderuit tegen Koudekerk. Hoe kijk je terug op die wedstrijd?
“Ik baal er wel van dat we die wedstrijd hebben verloren. Gezien het spelbeeld en de kansverhoudingen vond ik ook helemaal niet verkeerd, maar het heeft dit seizoen vaker voor ons mee gezeten dus in dat opzicht trekt het elkaar wel weer een beetje gelijk. Wel kijk ik terug op een team dat hard voor elkaar heeft gestreden en het de koploper zeker lastig heeft gemaakt. Dit moeten we vast zien te houden.”

Jullie staan er nog altijd goed voor. Wat wordt de doelstelling voor de rest van het seizoen?
“Wij willen de rest van het seizoen zo lang mogelijk bovenin mee blijven doen en wellicht zelfs voor een periodetitel spelen. En natuurlijk de overige derby’s te winnen.”

Na een seizoen in de tweede klasse zijn jullie zijn dit seizoen teruggekeerd in de derde klasse. Is dit het niveau waarop TAVV meer thuis hoort?
“Ik denk dat een club als TAVV prima in de derde klasse thuishoort. We zijn dit seizoen nog geen één keer echt weggespeeld en komen zelf ook meer aan voetballen toe dan vorig jaar. Er werd voorafgaand aan het seizoen veel gezegd en geschreven of TAVV zich dit seizoen wel zou kunnen handhaven in de derde klasse, maar ik denk dat we tot nu toe al hebben laten zien dat we minimaal derde klasse waardig zijn.”

Hoe kijk je naar je eigen prestaties dit seizoen?
“Ik had voorafgaand aan het seizoen voor mezelf het doel gesteld om vaker beslissend voor het team te zijn en consistent spelen. Kritisch kijkend naar mezelf vind ik dat er nog een schepje bovenop moet om dit doel ook daadwerkelijk te behalen.”

“Voorafgaand aan dit seizoen werd veel gezegd en geschreven of TAVV zich dit seizoen zou kunnen handhaven, maar ik denk dat we laten zien dat we minimaal derde klasse waardig zijn”

Rodney Pater over het niveau waarop TAVV acteert

Zaterdag spelen jullie de derby tegen Zevenhoven. Thuis wonnen jullie met 4-1. Wat is de kracht van Zevenhoven en waar zijn ze te pakken?
“Het is een feit dat Zevenhoven bijna de hele competitie al onderaan staat. Maar als ik naar de uitslagen kijk, en ook naar wat Nino zojuist zei, zie je ook dat ze het de tegenstanders nog steeds iedere week lastig maken. Dat zegt veel over het doorzettingsvermogen van de ploeg en dat ze zich niet zomaar gewonnen geven. Daar ga ik dit weekend opnieuw vanuit. Voetballend denk ik dat wij de betere ploeg zijn en als wij zaterdag gewoon ons eigen spel spelen gaan er genoeg kansen voor ons komen.”

En hoe zie jij dat Nino?
“In de uitwedstrijd stond het bij TAVV verdedigend goed. Daarnaast zorgden ze constant voor een snelle omschakeling met de behendige middenvelders die zij hadden, hier hadden wij toen geen antwoord op. Zelf denk ik dat wij nu een stuk completer zijn, vooral nu Damon Boon deel uitmaakt van onze selectie. Ik hoop dat wij daardoor een stuk gevaarlijker kunnen worden en zo grote kansen kunnen creëren, hier kunnen wij ze op pakken.”

Dit seizoen spelen jullie veel derby’s en treffen jullie ook genoeg andere ploegen uit de regio. Wat vinden jullie daarvan?
Rodney: “Ik denk dat dit een hele leuke competitie is waar we het geluk hebben om tegen een aantal ploegen uit de regio te spelen. Dat zijn natuurlijk wel de leukste wedstrijden van het seizoen en die omcirkel je als eerst op je kalender.”
Nino: “Ik vind het heel tof om de derby’s te mogen spelen, hier komt toch een bepaald gevoel bij kijken. Om tegen bekenden, oud-ploeggenoten en collega’s te spelen maakt het extra speciaal voor mij.”

Durven jullie voor zaterdag een voorspelling te wagen?
Nino: “Ik denk dat wij met veel meer vertrouwen deze wedstrijd ingaan dan bij de uitwedstrijd. Wanneer we effectief met onze kansen om gaan verwacht ik dat we minimaal een punt in Zevenhoven houden.”
Rodney: “Ondanks dat Zevenhoven zich niet zomaar gewonnen gaat geven denk ik dat we zaterdag met 0-3 gaan winnen. Het word ook weer een keertje tijd dat ik de nul ga houden.”

Bedankt mannen en uiteraard beide heel veel succes komende zaterdag. Deze wedstrijd is – evenals alle andere nog te spelen derby’s dit seizoen – de JRM Reizen wedstrijd van de week waarmee je dus dubbele punten kunt verdienen in onze Bakker de Kruijf Poule. Je voorspellingen nog niet ingevuld? Doe dat dan nu hier…

Zevenhoven geeft wederom voorsprong weg door matige tweede helft

Voorbeschouwing zaterdag 2 maart (Speelronde 16)