Voorbeschouwing zaterdag 2 maart (Speelronde 16)

Van de redactie | Het is dat de derby tussen Zevenhoven en TAVV op het menu staat want anders was NSV’46 – Teylingen ongetwijfeld de JRM Reizen wedstrijd van de week geweest. In Noorden mogen beide kemphanen gaan uitvechten wie zichzelf volgend weekend mag kronen tot periodekampioen. Voor de Noordenaren lijkt dit al vroeg in het seizoen de wedstrijd van het jaar. Maar wie wint de derby? De sterke onvermoeibare voetbalmachine van Ludo Pistorius of de steeds beter in vorm verkerende ploeg van Danny ter Hoeve? Uiteraard zijn er meer mooie potjes. Zal Nieuwkoop bij Kagia dan eindelijk een einde maken aan de reeks van drie maanden zonder overwinning? Weet Altior de ingeslagen weg omhoog vast te houden en ook ESTO te verslaan? En wat doet Nicolaas Boys tegen het sterke FC Oegstgeest dat ook nog in de markt is voor de periodetitel in 4A? Als laatste kijken we nog naar Sportief dat weer eens moet gaan winnen om het moraal richting de laatste periode op te krikken. Zal dit tegen Stolwijk lukken? Allemaal vragen waar we zaterdagmiddag de antwoorden op weten…

Kagia – Nieuwkoop
Het draait niet bij Nieuwkoop. Waar vorig seizoen alles goed viel wil het dit seizoen niet vlotten. Het grootste probleem blijft de doelpuntenproductie. In vijftien duels scoorde de ploeg van Boris van Es slechts vijftien doelpunten. Tegenstander en rode lantaarndrager Kagia scoorde er zelfs drie meer… De laatste overwinning dateert inmiddels van eind november, waardoor Kagia nu op een goed moment lijkt te komen. Winnen van de nummer laatst moet toch geen probleem zijn voor de bekerwinnaar van vorig seizoen? Wel wist Kagia juist afgelopen weekend zijn tweede zege van het seizoen te bewerkstelligen door op bezoek bij CSW overtuigend met 0-3 te winnen. Zij zullen hier ongetwijfeld vertrouwen uit weten te putten om ook het haperende Nieuwkoop te trakteren op een nederlaag. Winst is voor Nieuwkoop van belang om weg te komen uit de gevarenzone. De ploeg heeft vorig seizoen laten zien dat het veel te goed is voor de derde klasse, het zou zonde zijn wanneer men het vege lijf moet gaan redden middels nacompetitie. Winst in Lisserbroek geeft wat lucht, men weet wat het te doen staat dus…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

Zevenhoven – TAVV
Uiteraard de JRM Reizen wedstrijd van de week, waar we eerder al met Nino van Eck en Rodney Pater uitgebreid op vooruit blikten. Afgelopen weekend pakte Zevenhoven een punt op bezoek bij ASC, nadat het bij rust nog op een 1-0 voorsprong stond. Ook in de twee thuiswedstrijden hiervoor ging het beide keren aan de leiding, maar moest men zelfs een nederlaag incasseren. Dit zegt misschien wel alles over Zevenhoven dit seizoen. Op een aantal wedstrijden na is het nog geen enkele keer weggespeeld, maar toch staat het vaak aan de verkeerde kant van de score. Het gebrek aan ervaring en scorend vermogen breekt de ploeg van Danny ter Hoeve vaak op. Voor TAVV waren de druiven zuur afgelopen weekend. Het verdiende ook minimaal een punt tegen koploper TAVV, echter bleef men met lege handen achter. Ook omdat er in ieder geval één, maar misschien wel twee penalty’s werden onthouden.
Op papier begint TAVV als de favoriet aan de wedstrijd en zeker als we naar de uitslag van het heenduel kijken. Na een 2-0 ruststand werd er met 4-1 gewonnen en Ludo Pistorius – onlangs aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen Zevenhoven en Altior – leek toen zijn zaakjes goed voor elkaar te hebben. Pistorius moeten wij dat sowieso nageven, met een realistische en doordachte speelstijl probeert hij menig tegenstander te bestrijden en dit heeft al veel punten opgeleverd. Wij denken dan ook dat zijn ploeg opnieuw aan de goede kant van de score zal staan.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

ESTO – Altior
Twee ploegen in vorm treffen elkaar dit weekend in Bodegraven. In Langeraar vertrokken de zwart-witten nog met een magere 0-1 overwinning. De ploeg speelde lange tijd met een man minder maar Altior wist vooral voor rust de geboden kansen niet in doelpunten om te zetten. Het kreeg dus zeker wel kansen, maar toen ESTO de 0-1 voorsprong met tien man verdedigde wist men zelden nog een gaatje te vinden. Afgelopen weekend bewees Ed van der Weijden zijn waarde als spits, toen hij de geblesseerde Tim Heikoop en Luuk den Haan daar moest vervangen. Het was uit nood maar met Ed als meest vooruitgeschoven aanvaller, gesteund door broer Tom in de rug is Altior vaak op z’n gevaarlijkst gebleken. Hoe zal Arjan van der Laan zijn team dit weekend formeren? Dit hangt ongetwijfeld samen met de fitheid van het eerdergenoemde aanvallende tweetal, hoewel Heikoop vanaf de linkerkant ook zeer goed uit de voeten kan. Hoe dan ook kan Altior zijn borst natmaken want ESTO is een meer dan prima ploeg. Het verloor dan wel verrassend van Zevenhoven maar wist onder meer te winnen van TAVV en koploper Koudekerk. Het gat tussen beide ploegen bedraagt vijf punten, terwijl ESTO maar één trede hoger op de ranglijst staat. Wil Altior de aansluiting naar boven definitief vinden zal er dus gewonnen moeten worden. Wij voorspellen een puntendeling.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Nicolaas Boys – FC Oegstgeest
Opnieuw was het een doelpuntrijke wedstrijd voor Nicolaas Boys tegen Woubrugge, maar ditmaal deed men zichzelf ernstig tekort. Waar een overwinning voor het grijpen lag, liet men zich het kaas van het brood eten en kwamen de bezoekers in de slotfase langszij: 2-2. Kostbaar puntverlies voor de ploeg van René Ras, zeker als we naar de ranglijst kijken en dan staat dit weekend ook nog de wedstrijd tegen runner-up FC Oegstgeest op het programma. Uit werd hier met 2-0 van verloren, waarbij vermeld moet worden dat beide doelpunten ook nog op schitterende wijze tot stand kwamen. Oegstgeest, dat afgelopen seizoen vanuit de derde klasse degradeerde, kent een goed seizoen en lijkt met koploper Teylingen uit te vechten wie er met de titel vandoor gaat. Het verloor deze competitie pas twee keer, maar de nederlaag van een kleine maand geleden tegen laagvlieger Stompwijk’92 deed pijn. Nicolaas Boys is op eigen veld ongeslagen sinds de seizoensouverture, maar na twee gelijke spelen zou men de trouwe achterban graag weer eens op een driepunter trakteren. In onze ogen is dit net teveel van het goede, maar een puntje houdt men wel aan deze wedstrijd over.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

NSV’46 – Teylingen
Voor NSV’46 is dit waarschijnlijk nu al de wedstrijd van het seizoen. Weet het te winnen van koploper Teylingen dan leidt het de dans om de tweede periode die volgend weekend ten einde komt. Dan kan men bij MMO het seizoen in één klap succesvol maken door een ticket voor de nacompetitie veilig te stellen. Maar eerst dus Teylingen. De ploeg uit Sassenheim is koploper en titelfavoriet, maar greep wel naast de eerste periode en zal dus ook uit zijn op een feestje. De periodetitel is bij winst op de mannen van Dennis Tijssen zo goed als binnen dus ook Teylingen zal tot op het bot gemotiveerd zijn. Het belang van de periode lijkt voor de Noordenaren groter dan voor Teylingen. Laatstgenoemde is de titelfavoriet en promoveert bij het behalen van de schaal sowieso. Voor NSV’46 is dit gezien de ranglijst dé kans om hier ook kans op te maken. Pakt Teylingen de periode gaat deze bij de titel naar de hoogst genoteerde op de uiteindelijke ranglijst zonder periodetitel en dus niet naar de runner-up in de periode. NSV’46 moet hierin dan eerst nog FC Oegstgeest voorbij zien te komen wil het hier aanspraak op maken. Afhankelijk zijn is niks, je moet de regie zelf in handen nemen. En dus moet er gewonnen worden zaterdag. De laatste drie ontmoetingen tussen beide ploegen eindigden in een gelijkspel en hierin wisten de Noordenaren steeds goed voor de dag te komen. Nu de belangen net ‘ietsjes’ groter zijn zien wij de ploeg van Tijssen wel iets extra’s brengen en durven wij in te zetten op nipte overwinning.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-2

Sportief – Stolwijk
In Stolwijk pakte Sportief een verdienstelijk punt na een zeer matig duel. De mannen van Jan Wouters lieten de thuisploeg toen voetballen en waren zelf veel te afwachtend terwijl het zich voetballend prima zou moeten kunnen meten aan de oranjehemden. Op eigen veld wordt er meer verwacht van Sportief. Men wacht al sinds begin december op een overwinning en uitgesproken is dat men een rol van betekenis wil gaan spelen in de derde periode nu het seizoen al voortijdig in de middenmoot lijkt te eindigen. Om met een goed gevoel aan die derde periode te starten zou het wel gewenst zijn wanneer er weer eens een overwinning geboekt wordt. Of dit nu overtuigend gebeurt of met opgestroopte mouwen, winst geeft altijd vertrouwen. Tegen Stolwijk – dat slecht één van zijn laatste vijf duels wist te winnen – moet dit kunnen. Op eigen veld komt Sportief altijd beter voor de dag en waarschijnlijk hoeft Jorg van der Laan zijn navigatie naar het Govert van Tilburg Complex niet in te stellen wat weer iets meer rust geeft in de voorbereiding…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1 

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de derby in de derde klasse A tussen Zevenhoven en TAVV.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Voorbeschouwen met Nino van Eck en Rodney Pater op Zevenhoven – TAVV

Kansen missend Nieuwkoop verliest ook van Kagia