Jop Vianen, Jari wijfjes, 0172SPORT, Zevenhoven - Nicolaas Boys

Voorbeschouwen met Jop Vianen en Jari Wijfjes op Zevenhoven – Nicolaas Boys

Zevenhoven | Aanstaande zaterdag staat de derby tussen Zevenhoven en Nicolaas Boys op het programma. Vorig seizoen ging de thuisploeg er op een bomvol sportcomplex met de overwinning vandoor, echter had men door keepersfouten van Xander Hardsteen wel het geluk aan zijn zijde. Op deze nieuwe editie blikken we vooruit met twee verdedigers, die dit seizoen een basisplaats veroverd lijken te hebben. Jop Vianen heeft nog geen minuut gemist onder Danny ter Hoeve en Jari Wijfjes maakte de laatste twee wedstrijden ook de negentig minuten vol bij Mo Bougrine. Aan de hand van een aantal vragen blikken we met ‘de stoppers’ vooruit op dit gegarandeerde spektakelstuk.

Jop, om met jou te beginnen. Jullie begonnen uitstekend aan de competitie met “zes uit twee”. Maar zaterdag gingen jullie verrassend onderuit tegen de hekkensluiter, hoe kun je deze nederlaag verklaren?
“We zijn de competitie inderdaad goed begonnen met twee prima overwinningen op BSC en Meerburg, maar zaterdag was echt een off-day van ons, het hele team. Waar we de afgelopen weken prima voetbalden en een hoop kansen wisten te creëren, lukte dit zaterdag amper en verloren we ook een hoop tweede ballen. En ja, als de tegenstander ze wel afmaakt dan verlies je zo’n pot. Maar goed, dit is ook een leermoment voor ons en zaterdag zal het een stuk beter moeten.”

Jari, dan naar jou. Dat was zaterdag een erg mooie overwinning die jullie ook goed konden gebruiken. Wat was het grootste verschil ten opzichte van de eerste wedstrijden?
“In mijn ogen mankeerde er niet veel aan de eerste wedstrijd. Ik stond die wedstrijd te vlaggen, dus misschien was dat wel het grootste verschil…Uit tegen NSV misten we heel veel basisspelers, en omdat we in de eerste helft twee cadeautjes weggaven en niet genoeg strijd leverden kregen we de deksel op onze neus. Het was zonde dat de pingel voor rust er niet in ging, anders weet ik zeker dat het anders voor ons had kunnen uitpakken.”

Terug naar jou Jop. Je lijkt je definitief in de basis gespeeld te hebben. Waarom kan de trainer momenteel niet om je heen?
“Uhm ja, goede vraag, ik heb dit seizoen de kans gekregen, ben er vol voor gegaan en dat lijkt inderdaad gelukt. Ik zit er lekker in nu, ik probeer altijd een hoop energie en beleving in de wedstrijd te stoppen, en m’n verdedigende taken goed uit te voeren. Maar ik merk dat ik dit seizoen ook wel meer vertrouwen heb en daardoor ook wat meer rust aan de bal, wellicht heeft dat het verschil gemaakt. Maar onomstreden ben ik zeker niet hoor, haha… We hebben een mooie selectie denk ik, maar iedereen moet z’n uiterste best blijven doen en laten zien waarom die in basis hoort, ik kan mezelf ook nog wel verbeteren op bepaalde punten.”

Voor jou lijkt hetzelfde te gelden Jari, ook jij lijkt verzekerd van een basisplaats…
“Verzekerd ben je in het voetbal nooit, kijk maar naar Frenkie de Jong bij Barca. Een wereldvoetballer die gewoon de bank warm houdt, maar in tegenstelling tot ons wel lachend twintig miljoen per jaar binnenharkt, haha… Enorm zonde voor ons is de blessure van Matthijs Egberts, gelukkig wordt hij binnenkort geopereerd en hopen we dat hij tijdens zijn herstel iets rustiger aan zal doen in de kroeg zodat we hem snel weer terug hebben. Rik Verkerk is voor zijn werk naar Polen. M’n neefje Renzo Wijfjes en ik zijn dus eigenlijk concurrenten op dit moment. Aan de coach om te kiezen met gezond verstand en te gaan voor ervaring, gogme en strijdlust. Het voetballen en verdedigen gaat me tot nu toe wel aardig af. Ze moeten alleen niet gaan vragen of ik met drie scharen en twee nepschoten, zoals Jordy van Eijk, het gehele team van de tegenstander voorbij loop. Verder laat ik mijn biertje op de vrijdag compleet staan, iets wat ook wel scheelt op de zaterdag.”

“Ik denk dat wij van onze eigen krachten uit moeten gaan, en dat we ze op iedere linie wel kunnen pakken met onze kwaliteiten en het teamgevoel dat we nu hebben”

Jop Vianen over de wedstrijd van zaterdag

Zevenhoven ging afgelopen zaterdag verrassend onderuit tegen de Kickers. Hoe is deze uitslag bij jullie aangekomen?
“Verrassend?!? Je bedoelt de twee overwinningen van SVZ na de eerste twee speelrondes? Ik was hier al weken op aan het wachten. Die gasten hadden een voorbereiding met soms twee wedstrijden op één dag. Die zijn dat helemaal niet gewend en zijn gewoon opgebrand nu. Ook niet zo gek met dertig gasten van dik in de dertig of zelfs vijfendertig plus.”

Dat zijn pittige uitspraken van Jari… Maar het lijkt er wel op dat Nicolaas Boys in elk geval net op tijd in vorm is gekomen. Hoe zie jij dat Jop, is er in de kleedkamer al over gesproken?
“We bekijken het per week, de focus lag afgelopen week vol op Kickers. Nu gaan we vanaf dinsdag toewerken naar Nicolaas Boys. Maar je zegt dat ze hun juiste vorm te pakken hebben? Tuurlijk, ze hebben een hele mooie zege gepakt op wellicht een titelkandidaat, maar één keer winnen zegt nog niks hè! Ze zullen vast vertrouwen hebben, maar na zaterdag niet meer als het aan ons ligt.”

Zaterdag dus “de derby”. Kunnen we weer sfeeracties vanuit het SVZ-kamp tegemoet zien?
“Ja die kunnen we zeker verwachten, er zijn genoeg voorbereidingen gedaan kan ik je vertellen. Maar goed, wie dat allemaal wil zien moet zaterdag naar SVZ komen!”

En hoe zit dat bij jullie Jari? Kunnen we vanuit Vak-N ook weer een ludieke actie tegemoet zien?
“Dat is aan Vak-N, ik heb gehoord dat ze er flink ‘de pee’ in hadden na NSV. Maar ik gok dat er één van Zevenhoven binnenkort weer op water en brood zit in een schuurtje ergens…”

Vorig seizoen verloren jullie op ongelukkige wijze. Waarom gaan jullie dit seizoen wel winnen?
“Je zegt het zelf al, we verloren op ongelukkige wijze. Anders was er in mijn ogen geen verlies nodig geweest. We hebben voldoende vertrouwen getankt na de wedstrijd tegen Teylingen. We weten wat we kunnen en waar onze sterke punten liggen. Na Teylingen begon ik over de bekende ketchupfles en ik kan jullie verzekeren: hij is nog lang niet leeg.”

Op welke wijze gaan jullie Zevenhoven verslaan, oftewel: waar zijn ze te pakken? En waar moet jullie juist voor oppassen?
“Een goede goochelaar verteld ook nooit zijn trucs, maar we zullen het veld opgaan met enorm veel strijdlust en wij weten dondersgoed wat we kunnen. We moeten denk vooral op onszelf letten en verder lekker voetballen.”

“Een goede goochelaar verteld ook nooit zijn trucs, maar we zullen het veld opgaan met enorm veel strijdlust en wij weten donders goed wat we kunnen”

Jari Wijfjes over de tactiek voor zaterdag

Wat voor wedstrijd verwacht jij zaterdag Jop? 
“Meestal zijn derby’s niet de beste wedstrijden met heel onrustig voetbal en komt er vooral een hoop strijd bij kijken. Toch verwacht ik eigenlijk dat het nog wel eens een mooi potje kan gaan worden. Ik denk dat beide teams er vol voor gaan vanaf de start en dat er van beide kanten veel druk op de bal zal zijn. Maar ik denk dat als wij ons aan onze afspraken houden, dan kunnen we het publiek gaan proberen te vermaken en zullen er vooral een hoop kansen van onze kant zijn.”

En waar is Nicolaas Boys in jouw ogen te pakken, en waar liggen juist hun kwaliteiten?
“Waarop niet had je misschien beter kunnen vragen, ja de derde helft wordt lastig, daar zijn ze behoorlijk goed in… Nee tuurlijk, in het veld heeft Nicolaas Boys ook zeker een sterk collectief, en ze leggen een hoop strijd en energie in de wedstrijd. Maar ik denk dat wij van onze eigen krachten uit moeten gaan, en denk dat we ze op iedere linie wel kunnen pakken met onze kwaliteiten en het teamgevoel dat we nu hebben.”

Jullie doen ook allebei aan onze poule mee en hebben allebei al aardig wat punten gescoord. Wat gaan jullie voor deze zaterdag invullen?
Jop: “Uiteraard hoop ik als verdediger dat we toch een keer de nul gaan houden, dus laten we daar zaterdag maar mee beginnen. Ik vul 2-0 overwinning in en ik zal alvast vragen of ze de zakdoekjes voor Vak-N weer klaarzetten.”
Jari: “0-3, het wordt een afgetekende overwinning. We willen Vak-N eindelijk een keer die overwinning geven in een derby. Die gasten gaan al los bij een nederlaag, zaterdag zijn ze dus helemaal niet meer te houden met drie punten.”

De meningen zijn dus verdeeld. Ik weet niet of de mensen thuis hier wat met deze pouletips kunnen… Maar tot slot, hebben jullie al een mooi pak voor het daaropvolgende Oktoberfest?
Jari: “Tuurlijk! Ik heb m’n lederhosen al opgezocht en afgestoft. Moet alleen nog even kijken wanneer het droog is, want er hangt een zeer nare bierlucht aan. Maar ik doe daar een zeer knap groen-zwart shirt onder, want ik ga niet voor joker lopen in een geel of rood overhemd.”
Jop: “De Zevende Helft is altijd gezellig en al helemaal als Nicolaas Boys met hun aanhang op bezoek komt. Laten we eerst hopen op spektakel op het veld, dan maken we er daarna met z’n allen een mooi feestje van in de kantine!”

Bedankt voor jullie bijdrage heren en beide veel succes gewenst zaterdag! Uiteraard is deze derby de Jumbo Wedstrijd van de Week en speel je in onze poule dus mee voor dubbele punten. Vul nu hier je poule gelijk in!

Nieuwkoop boekt dankzij vier treffers Elmaraije eerste competitiezege bij SCW

0172SPORT, Nieuwkoop-Aarlanderveen, Joris Verweij, Bram Egberts

Voorbeschouwen met Joris Verweij en Bram Egberts op Nieuwkoop – Aarlanderveen