Voorbeschouwen met Fabio Dos Santos en Marco Pellegrom op Nicolaas Boys – Zevenhoven

Nieuwveen | Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geweldige derby aanstaande zaterdag. Nicolaas Boys weet na de winst op NSV’46 eindelijk wat het is om een derby te winnen en wil zich daarnaast revancheren van de 4-0 nederlaag eerder dit seizoen tegen Zevenhoven. Voor Zevenhoven telt niets anders dan de derbywinst, het verstevigen van de koppositie én ook nog eens het binnenhalen van de tweede periode. Kortom: Zij moeten daarvoor met de drie punten huiswaarts keren, anders gaat SJZ er waarschijnlijk met de periodetitel vandoor. We blikken op deze meer dan pikante derby vooruit met Nicolaas Boys aanvaller Fabio Dos Santos en Zevenhoven spits Marco Pellegrom.

Fabio, om met jou te beginnen, je bent zelf net weer terug van een blessure. Waar had je precies last van?
“Ik ben er enkele maanden uit geweest door een achillespeesblessure. Vrij vervelend, want het is vooral veel rust houden en stil zitten vind ik maar moeilijk. Gelukkig gaat het beetje bij beetje steeds beter.”

Even terug naar afgelopen zaterdag… De tweede nederlaag in drie wedstrijden waarmee jullie voorlopig lijken af te haken in de strijd om de titel, of zie jij dat anders?
“Zaterdag was erg zonde ja, maar ik denk dat als we nog negentig minuten hadden doorgespeeld dat we nog niet hadden gescoord hoor. Het zat er gewoon niet in, we verloren veel tweede ballen en speelden gezapig. Tegen Zevenhoven moet dat wel echt beter willen we drie punten pakken. Ik denk niet dat het iets specifieks is waardoor we maar drie punten uit de laatste drie wedstrijden hebben gehaald. Het niveau ligt redelijk dicht bij elkaar bovenin en iedereen kan van elkaar winnen, dus het moet elke wedstrijd echt kloppen wil je blijven winnen. Wat betreft onze eindklassering kan ik alleen maar een erg cliché antwoord geven: we moeten het gewoon stoïcijns per wedstrijd bekijken en dan zien we wel waar we aan het eind van het seizoen belanden.”

Dan naar jou Marco, jullie hebben in 2023 nog geen punt verloren. Hoe komt het dat het momenteel zo lekker loopt?
“Denk voornamelijk het ritme waar we al tijdje in zitten, we voetballen als een hecht team, iedereen weet en kent zijn taken. Als dat goed loopt, zoals het nu doet, en we blijven wedstrijden winnen, dan groeit dat geloof elke wedstrijd meer en meer.”

Je hebt er zelf ook alweer zestien in geschoten dit seizoen, wat is je persoonlijke doelstelling daarin?
“Een persoonlijke doelstelling heb ik niet, maar al zou ik de twintig weer aan kunnen tikken dan is dat wel weer een mooi aantal. Maar m’n streven is meer een prijs met het team.”

“Wanneer we de organisatie op orde hebben, kunnen we natuurlijk ook ons eigen spel beter spelen en laten zien dat die 4-0 een eenmalige uitschieter was”

Fabio Dos Santos over de derby van aanstaande zaterdag

Daarin zijn jullie in elk geval aardig op weg. Is kampioen worden met Zevenhoven ook niet je grote droom en wellicht een mooi moment om te stoppen?
“Uiteraard zou kampioen worden met Zevenhoven iets fantastisch zijn, niet alleen voor mij maar natuurlijk ook voor de hele club. Ik heb het nog naar m’n zin en probeer op meerdere vlakken belangrijk te zijn voor het team. Wat betreft volgend jaar, daar zal binnenkort wel uitsluitsel over komen. Eerst maar eens dit seizoen goed afsluiten met Zevenhoven. En of het dan direct een afscheid is, wie weet…”

Terug naar jou Fabio. Eerder dit seizoen verloren jullie met 4-0 van Zevenhoven. Hoe kijk je terug op die wedstrijd?
“Het was toen een echte domper, maar juist daarom ook iets om energie uit te halen. We hebben echt iets recht te zetten, niet alleen voor Vak-N maar ook voor onszelf.”

Zevenhoven kan aankomend weekend ook nog eens de tweede periode bij jullie pakken. Ik neem aan dat jullie dit ten koste van alles willen voorkomen?
“Jazeker, al gaat het mij natuurlijk vooral erom dat we de drie punten in Nieuwveen weten te houden. Dat we daarmee Zevenhoven dwars zitten voor de tweede periode is lekker, maar zo’n feestje na de wedstrijd net als tegen NSV is nóg leuker.”

En hoe zit dat bij jullie Marco. Wat leeft er meer bij jullie, het veroveren van de tweede periode of vooral het winnen van Nicolaas Boys?
“Ik denk beide wel. De tweede periode is natuurlijk mooi om te pakken en op zak te hebben voor dit seizoen, maar als je zaterdag wint dan doen we ook erg goede zaken in de strijd om het kampioenschap.”

Thuis hadden jullie dus een makkie, wat verwacht je ditmaal van Nicolaas Boys?
“We mogen er vanuit gaan, gezien het resultaat in de heenwedstrijd, dat ze gebrand op revanche zullen zijn. Maar dat weten we van tevoren en aan ons de taak om daar een passend antwoord op te geven.”

“De tweede periode is natuurlijk mooi om te pakken en op zak te hebben voor dit seizoen, maar als je zaterdag wint dan doen we ook erg goede zaken in de strijd om het kampioenschap”

Marco Pellegrom wil kampioen worden met Zevenhoven

Wat verwachten jullie beiden voor een wedstrijd zaterdag?
Fabio: “Ik verwacht dat het een intensieve en fysieke wedstrijd gaat worden. Zevenhoven heeft veel ervaring in het veld staan en presteert vrij constant. Het is dan aan ons om ons hoofd koel te houden en ons spel te blijven spelen. Tijdens de uitwedstrijd hadden we in mijn ogen positioneel geen antwoord waardoor we geen grip op de wedstrijd kregen en Zevenhoven er soms eenvoudig uit kwam. Wanneer we de organisatie op orde hebben, kunnen we natuurlijk ook ons eigen spel beter spelen en laten zien dat die 4-0 een eenmalige uitschieter was.”
Marco: “Ik verwacht qua entourage hetzelfde als de andere derby’s tegen ze waar een hoop publiek op afkomt. Qua wedstrijd hoop ik op een mooie pot met ons aan de goede kant van de streep na negentig minuten.”

Kunnen we van Vak-N nog iets speciaals verwachten, Fabio?
“Vak-N is altijd echt geweldig bij dit soort wedstrijden! Ze creëren altijd een topsfeer waardoor je alleen maar meer zin krijgt om op het veld te staan, dus dat zal deze wedstrijd echt niet anders zijn.”

Dan iets anders Marco. Ben jij al uit de broekzak van Jari Wijfjes vandaan? Want ondanks de 4-0 nederlaag van eerder dit seizoen loopt hij daar nog regelmatig mee te pronken…
“Haha… Hem kennende zal ik daar nog erg diep in vastzitten, lekker laten denken…”

Tot slotte…durven jullie een voorspelling te doen voor aanstaande zaterdag?
Fabio: “Ik denk dat de drie punten in Nieuwveen blijven en we met 2-1 gaan winnen.”
Marco: “Ik verwacht een 1-2 zege voor ons en dan hoop ik er minimaal één in te kunnen prikken.”

Bedankt voor jullie bijdrage heren en beide veel succes gewenst zaterdag! Uiteraard is deze derby de Jumbo Wedstrijd van de Week en speel je in onze poule dus mee voor dubbele punten. Vul nu hier je poule gelijk in!

0172SPORT, Hamza El Marajie

Nieuwkoop-aanvaller El Marajie maakt overstap naar Alphense Boys

Voorbeschouwing op speelronde 17