Frank Veelenturf, Alphia, sv Nieuwkoop, 0172SPORT

Veelenturf vertrekt, Kallache keert terug

Nieuwkoop | Frank Veelenturf neemt na dit seizoen afscheid van Nieuwkoop waar hij aan zijn tweede periode bezig is. Tussendoor kwam Veelenturf uit voor vv Bodegraven in zijn geboortedorp.

Zijn terugkeer in het oranje is tot dusverre geen al te gelukkige. Niet altijd vind Veelenturf zich terug in de basis en ook de doelpunten rijgt de spits dit seizoen niet aaneen. Slecht eenmaal wist hij doel te treffen. Saillant detail; dit was tegen zijn nieuwe ploeg. Veelenturf maakt namelijk de overstap naar Alphia en gaat daar proberen trainer Angelo Leverock te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Tegen het vertrek van Veelenturf staat de terugkeer van oudgediende Nabil Kallache, die na een afwezigheid van vijf seizoenen terugkeert op Sportpark de Dulen. Kallache speelde in de jeugd al voor de oranjehemden maakte vanaf de D-pupillen de naar Alphense Boys om vervolgens in 2010 weer terug te keren op het oude nest. Vervolgens maakte hij deel uit van de selectie dat onder leiding van Rob Zomer wist te promoveren naar de tweede klasse zondag. Toen Nieuwkoop in de zomer van 2014 de overstap maakte van het zondag naar het zaterdagvoetbal stapte Kallache over naar FC Boshuizen, dat toen in de eerste klasse uitkwam.

Bestuurslid Ben Spanjaard is verheugd met de komst van Kallache. ‘Met Nabil hebben we de gewenste versterking voor de spitspositie voor komend seizoen binnen. Hij heeft de ervaring en heeft al aangetoond een zeer goede voetballer te zijn. Nabil heeft veel dreiging aan de bal, diepgang en heeft een neusje voor de goal. Zaak is nu wel eerst dat hij weer wedstrijdfit wordt want hij heeft al een tijdje niet meer op het veld gestaan…’

Als alles goed verloopt zullen naast Kallache ook Hafid Ibrahimi en Justin Poelwijk na de zomerstop weer aansluiten bij de selectie van Michel Strating. Ook zij zitten momenteel midden in de revalidatie na langdurige blessures en zullen de komende maanden aangrijpen om fit aan de eerste training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.

Foto archief Kees Verhaar: Veelenturf in actie tegen zijn nieuwe ploeggenoten

Europese titels voor twirlsters tijdens EK in Italië

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Ode aan de Kampioen