Europese titels voor twirlsters tijdens EK in Italië

Lignano Sabbiadoro | Tijdens het afgelopen Paasweekend vonden in Italië weer de Europese Kampioenschappen Baton Twirlen plaats. Vijf meiden uit onze regio reisden dinsdag 16 april samen met de Nederlandse equipe af naar Lignano Sabbiadoro nabij Venetië, waar ze de strijd aan gingen met de meiden van de twaalf andere deelnemende landen.

Het was een super sterk deelnemersveld dit jaar, toch wisten de dames het nodige eremetaal in de wacht te slepen. Zo werden Celina Byrne (Ter Aar) en Mireille Bosman (Langeraar) tweemaal Europees kampioen met zowel het junior dance team als het junior twirl team. Roos den Besten en Iris Sassen (beiden uit Papenveer) werden Europees kampioen op het onderdeel duo in de preteen leeftijdscategorie. Den Besten werd tweede met haar 1 baton routine en Sassen derde met 2 baton.

Verder behaalde Den Besten nog een vierde plaats met haar mooie dance routine en werd zij zevende met 2 baton. Sassen, Byrne en Bosman behaalden allen een zevende plaats met respectivelijk 1 baton, 2 baton, en 1 baton en strutting,. Bosman werd ook nog achtste met 2 baton.

Als vijfde deelnemer reisde Kirsten Koster uit Langeraar dit jaar voor het eerst mee als reserve. Ondanks dat zij niet in actie hoefde te komen tijdens het EK heeft zij wel het hele voorbereidingstraject meegemaakt, veel geleerd en inspiratie opgedaan.

Al deze mooie resultaten zijn te danken aan hard trainen en de goede inzet van hun trainsters Nina Lek, Sharon Kampman en de trainsters van Twirlverenigingen Inspiration Voorhout, KNA Noordwijk en Omnia Aalsmeer.

Op de foto v.l.n.r.: Nina Lek, Celina Byrne, Iris Sassen, Roos den Besten en Sharon Kampman

Theoretisch Gesproken, Theo Leliveld, Column, 0172SPORT

Positie voor de goal

Frank Veelenturf, Alphia, sv Nieuwkoop, 0172SPORT

Veelenturf vertrekt, Kallache keert terug