Tien man van TAVV de morele winnaar na puntendeling tegen Aarlanderveen

Aarlanderveen | Beide ploegen maakten vorige week indruk tijdens de seizoensouverture. Vanzelfsprekend werd er door beide kampen dan ook uitgekeken naar de eerste ‘0172SPORT derby’ van het seizoen. Na tien minuten leek de thuisploeg al op rozen te zitten met een 1-0 voorsprong tegen tien man van TAVV. Tachtig minuten later gaf het scorebord echter een 1-1 eindstand aan.

Op een druk Polderpark in Aarlanderveen begon de wedstrijd spectaculair. Beide ploegen zochten in een hoog tempo veelvuldig de aanval. Na amper tien minuten spelen brak Aarlanderveen-aanvaller Jorn Poelwijk door richting TAVV-doelman Chris van der Zwet. Van der Zwet verving eerste doelman Edwin Pieterse, die vanwege werkverplichtingen afwezig was. De bal viel tussen beiden en daarbij maakte de keeper van TAVV een trappende beweging richting de aanvaller van de thuisploeg. Scheidsrechter Bosschieter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en Van der Zwet met een terechte rode kaart van het veld sturen. De daaropvolgende strafschop werd feilloos binnen geschoten door Robbie Nagtegaal, die daarmee invallend doelman Rick Zweers het nakijken gaf. Zweers was door de rode kaart van Van der Zwet in de ploeg gekomen voor de geslachtofferde Dorus Boddeke en was daarmee na honderd minuten competitievoetbal al de derde doelman onder de lat bij de Ter Aarse formatie.

Ondanks de vroege tegentreffer – maar vooral vanwege de numerieke minderheid – trok TAVV zich massaal terug en hoopte men via de omschakeling gevaar te stichten. Mede door het lichte windvoordeel en een aantal dode spelsituaties lukte dit ook nog. Zo ook vlak voor rust toen een vrije trap in de zestienmeter belandde en linkervleugelverdediger Jesse Modderaar op de juiste plaats stond om de gelijkmaker achter doelman Maico du Chatinier binnen te tikken: 1-1.

‘Vooraf teken je voor een gelijkspel tegen TAVV, maar achteraf heerst er een dubbel gevoel. Zeker omdat we na de rust zo dominant waren’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De tien van TAVV bleven gokken op de omschakeling, maar mede door de wind kwam men er nog maar sporadisch uit. Als men er een keer uitkwam was het in de counter wel direct gevaarlijk. Aarlanderveen dicteerde na rust echter het spel, maar bij de thuisploeg ontbrak het vaak aan de eindpass. Toch was Aarlanderveen nog het dichtst bij de winnende treffer. Een schitterende opening van Derk Gruppen kwam bij Jorn Poelwijk terecht. Poelwijk raakte met zijn schot echter de lat. In de slotfase kreeg de ingevallen Sebastiaan van der Voorn nog een kans namens de bezoekers. Maar een verkeerde aanname voorkwam de 1-2 en hierdoor moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel.

TAVV verdediger Kevin van Wijk was uiteraard tevreden met deze puntendeling. ‘We zijn tevreden met een punt. Zeker nadat we al zo vroeg in de wedstrijd met tien man komen te staan. De rode kaart voor Chris was echter terecht.’

‘Vooraf ben je blij met een gelijkspel tegen kampioenskandidaat TAVV. Na afloop heerst er echter een dubbel gevoel, omdat je bijna de hele wedstrijd tegen tien man speelt en in de tweede helft ook zo dominant bent’, aldus Aarlanderveen trainer Arjen Linstra. ‘De taken werden goed uitgevoerd vandaag en al met al hebben we zo een mooie start in de derde klasse. We gaan ons nu klaarstomen voor de zware uitwedstrijd bij VVSB’.