NSV’46 grijpt net naast driepunter in Woerden

Woerden | Tegen de plaatselijke sportclub is NSV’46 met een gelijkspel aan de competitie begonnen. Tweemaal kwam de equipe van Dennis van den Ing terug van een achterstond maar gezien de zeer late gelijkmaker welke wel heel erg naar buitenspel rook, stapten de Noordenaren met een dubbel gevoel de grasmat af.

Op voorhand was het affiche er één waar naar uitgekeken kon worden. Beide ploegen hebben de ambitie om volgend seizoen een treetje hoger hun kunsten te vertonen. De ‘kenners’ plaatsen dan ook beide teams in het rijtje favorieten dat mee zal gaan doen om de te vergeven prijzen.
Het duel was van meet af aan ‘los’, waarbij de Noordenaren middels spits Robin van Koert meteen gevaarlijk waren. Tweemaal krijg hij een grote kans zijn ploeg aan een vroege voorsprong te helpen maar net zo vaak verzaakte hij dit te doen. Nog binnen het eerste kwartier deed ook de thuisploeg van zich spreken. Vanuit de as werd er tweemaal een vrije doortocht geboden richting Bas Kalshoven. Eenmaal wist de sluitpost redding te brengen de andere inzet werd zeer nonchalant naast zijn doel gestift.

Doordat beide ploegen in een 3-5-2 formatie aantraden lag er in de laatste linies veel ruimte waar vooral de middenvelders van Woerden graag indoken. De laatste linie van de Noordenaren had hier zichtbaar moeite mee, daar waar zij het in de regel niet van hun snelheid moeten hebben. Ondanks de vele kansen stond de ruststand vanaf het eerste fluitsignaal al op het bord.

‘Op deze manier blijft toch het gevoel hangen dat er twee punten door onze neus zijn geboord’

Stefan van Tol | Aanvoerder NSV’46

De tweede helft namen de Woerdenaren snel de voorsprong maar binnen vier minuten repareerden de Noordenaren deze achterstand alweer. Een zeer mooie aanval eindigde met een crossbal van Cas van den Hoorn op Mitchel Pijpers die het leer op het hoofd van de inkomende Menno van Zuijlen deponeerde, 1-1. NSV’46 had in de fase hierna de overhand en ging met goed veldspel op zoek naar de voorsprong. Geheel onverwachts kwam Woerden in de drieënzestigste minuut andermaal op voorsprong. Een schot van een meter of vijfentwintig bleek Kalshoven te machtig, waar hij hier misschien een passend antwoord op had moéten hebben.
NSV’46 bleef aandringen, waardoor de ruimtes groot werden en het Kalshoven dankbaar mocht zijn dat Woerden zichzelf niet naar een comfortabele 3-1 wist te counterden. Pas acht minuten voor tijd kreeg men loon naar werken. Een corner van Daan Koot werd goed verlengt door Kevin Fransen, waarna aanvoerder Stefan van Tol de gelijkmaker binnenknikte.

Met nog twee minuten op de klok leken de Noordenaren de volle buit mee naar huis te nemen toen Robin van Koert – die een zeer ongelukkige wedstrijd afwerkte – een vrije trap op schitterende wijze in de winkelhaak schoot, 2-3. Helaas werd het alsnog een puntendeling. In extremis wist invaller Kairi Harb voor de gelijkmaker te zorgen, dat hij dit in buitenspelpostitie deerde niemand in het Woerdense. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de Noordense assistent en wilde van geen wijken weten. De frustraties liepen hierdoor op met een negatieve hoofdrol voor Robin van Koert die na een schop zijn tweede gele kaart van de middag in ontvangst mocht nemen en volgende week mag toekijken. Zijn kompaan Lars de Jong keert op zijn beurt weer terug van een schorsing.

Na de wedstrijd kon aanvoerder Van Tol maar moeilijk leven met de puntendeling. ‘Op basis van de gehele wedstrijd is het natuurlijk een meer dan terechte uitslag. Woerden heeft veel kansen gehad daar waar wij in de omschakeling steeds geen antwoord hadden op hun diepgaande middenvelders en snelle aanvallers. Ook in de fase na de 2-1 kwamen we mede door goed keeperswerk van Bas een paar keer goed weg. Maar als je twee minuten voor tijd de 2-3 maakt en dan een overduidelijke buitenspelgoal moet slikken is dat zeer zuur. Onbegrijpelijk dat de scheids niet eens even de moeite nam om na het oordeel van onze grens te luisteren. Pas na het laatste fluitsignaal gaf hij toe dat ie er naast zat en even had moeten gaan overleggen aan de zijlijn. Op deze manier blijft toch het gevoel hangen dat er twee punten door onze neus zijn geboord.’