TAVV verliest onnodig van koploper Koudekerk

Ter Aar | Vaak heb je als koploper het nodige geluk en daar had Koudekerk niet over te klagen in deze zeer vermakelijke wedstrijd. Al in de zesde minuut kwam TAVV op voorsprong toen de uitgelopen Koudekerk keeper Roy Dorrepaal de bal pardoes inleverde bij Yoeri Bakker, die hem fantastisch over diezelfde keeper heen lobde en zo de thuisploeg aan een vroege treffer hielp.

Vervolgens ontspon zich vooral op het middenveld een gevecht waar om elke meter werd gestreden, waarbij Koudekerk twee halve kansen bij elkaar speelde. Eerst werd er uit een voorzet naast gevolleerd en vervolgens besloot TAVV keeper Rodney Pater zijn collega aan de andere kant na te doen door de bal bij de tegenstander in te leveren die hem vervolgens ook over hem heen lobde, maar tot opluchting van Pater de bal net naast het doel verdween. Toch zou Koudekerk nog voor rust langszij komen toen Koudekerk speler Rico van Rijswijk de bal vanaf een meter of vijfendertig over de volledig verraste Pater schoot, een werkelijk schitterende goal. Vanaf de aftrap kreeg TAVV gelijk de mogelijkheid weer op voorsprong te komen toen na gestuntel bij Koudekerk de bal voor de voeten kwam bij Jan Verzaal, maar hij schoot te gehaast naast.

In de tweede helft gingen beide ploegen volledig voor de overwinning, wat aan beide kanten veel mogelijkheden opleverden. Wederom probeerde Koudekerk het met een lob over Pater, maar dit keer tikte hij hem net over de lat. Vervolgens verdween een schot naast en de volgende kans stopte Pater bekwaam. TAVV counterde er op los, na een pass van Eric van het Hout werd Verzaal op snelheid geklopt en uit opnieuw een pass van Van der het Hout werd het schot van Verzaal geblokt. Koudekerk schoot vervolgens op de paal en Pater daarna had weer een redding nodig om TAVV in de wedstrijd te houden.

“Ik heb genoten van mijn ploeg. Ze hebben veel strijd geleverd, goed verdedigd en in tegenstelling tot de laatste wedstrijden ook aan de bal weer een wat beter niveau gehaald.”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

Een kwartier voor tijd zou Koudekerk toch aan de leiding komen toen de scheidsrechter de bal op de stip lag na een overtreding van Randy Verwoerd binnen de zestienmeter. Jari Mertens benutte dit buitenkansje en vervolgens ging TAVV op jacht naar de gelijkmaker, een diepe bal op de weer goed ingevallen Ahmed Sharief strandde op de Koudekerk goalie. Een voorzet van aanvoerder Kevin van Wijk werd door Van der Hout over geschoten en waar iedere toeschouwer zag dat de Koudekerk aanvoerder een voorzet met de arm tegenhield in het strafschopgebied was scheidsrechter Coenraads de enige die het klaarblijkelijk niet zag en TAVV een strafschop onthield. TAVV bleef er echter voor gaan en de op snelheid liggende Van der het Hout werd net binnen de lijnen gevloerd, maar opnieuw zag de leidsman hierin geen strafschop want hij besloot hem net op de rand van de zestienmeter te leggen en opnieuw werd de Ter Aarders een strafschop onthouden. De wel toegekende vrije trap werd kogelhard genomen door Nick Straver, maar wel gestopt door Dorrepaal. Net voor tijd werd een voorzet van Chiel Konings rakelings over gekopt door Straver en in blessuretijd kreeg Van der Hout nog de ultieme kans op de gelijkmaker toen hij na een combinatie tussen Sharief en Mike Keijzer door laatstgenoemde vrij voor de keeper werd gezet. Zijn te zwakke inzet was een prooi voor de keeper. Zo had de koploper dus het nodige geluk, waar TAVV minimaal een gelijkspel en misschien wel de winst verdiende namen ze de punten mee naar Koudekerk.

TAVV trainer Ludo Pistorius sprak na afloop van een mooie wedstrijd en wilde vooral niet teveel naar de arbiter wijzen. “Ik heb genoten van mijn ploeg. Ze hebben veel strijd geleverd, goed verdedigd en in tegenstelling tot de laatste wedstrijden ook aan de bal weer een wat beter niveau gehaald. Het was een goede eerste helft waarin ik het gelijkwaardig vond. In de tweede helft hadden we het een kwartier erg lastig. Die periode waarin Koudekerk met name via de linkerkant vaak doorkwam, kwamen we zonder kleerscheuren door, waarna ik gehoopt had dat we de wedstrijd naar onze hand konden zetten. Helaas voor ons legde de scheidsrechter de bal op de stip. Het is nu de derde keer achtereenvolgende keer dat we penalty’s tegen krijgen en het was al de achtste in totaal en dat is teveel. Het is jammer dat zo’n moment ons de wedstrijd kost, maar mijn team heeft op het scherpst van de snede verdedigd, dus ik neem ze dat niet kwalijk. In de laatste tien minuten staan we nog oog in oog met de keeper en moeten we een penalty krijgen, nadat een speler met zijn elleboog een bal uit de doelmond duwt. Helaas dus geen resultaat voor ons deze week. Het zat denk ik qua arbitrage in de heenwedstrijd mee en gisteren een beetje tegen. Daar mogen we niet over klagen. De focus gaat nu op EMM, waar we dinsdag voor de achtste finale aantreden in het kader van de Leiden Amateurvoetbal Cup.”

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd bij onze mediapartner Leidenamateurvoetbal

Klik hier voor de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Rodney Pater; Zine-Edine el Mariami, Kevin van Broekhoven, Randy Verwoerd, Chiel Konings; Nick Straver, Kevin van Wijk ©, Mike Keijzer; Youri Bakker (43. Tycho Ouwerkerk), Jan Verzaal (75. Ahmed Sharief), Eric van der Hout

Bron: Kees Reyngoud | Archieffoto: Jaap Peters

Altior verlaat gevarenzone na late winst op Lugdunum

Kansen missend Nicolaas Boys druipt teleurgesteld af