Kansen missend Nicolaas Boys druipt teleurgesteld af

Nieuwveen | De wedstrijden tussen Nicolaas Boys en Woubrugge zijn vaak niet best, maar er zit wel veel strijd in, er vallen veel doelpunten en daarnaast gebeurd er ook van alles. Zo ook deze editie waar het venijn zowel vlak voor rust als voor het einde van de wedstrijd in de staart zat: 2-2.

De Nieuwveners begonnen zonder Peter Burgmeijer (geschorst), Fitz MacLean (vakantie) en de geblesseerden Koen van der Hoorn en Jari Wijfjes. Na één minuut lag de wedstrijd al stil, omdat aanvoerder Joey van den Haak vol op zijn enkel werd geraakt door een speler van Woubrugge. Van den Haak moest zwaar geblesseerd het veld verlaten en was zichtbaar geëmotioneerd omdat het niet de eerste keer was dit seizoen dat die geblesseerd van het veld ging. Zijn vervanger Renzo Wijfjes had de kans om Nicolaas Boys op 1-0 te zetten. In de 25e minuut kreeg hij de bal aangespeeld randje zestienmeter, maar zijn schot ging helaas naast voor de Boys. Na een half uur kwam Nicolaas Boys steeds beter in de wedstrijd en kreeg het ook gelijk enkele kansen. Zo was Jordy van Eijk gevaarlijk, maar hij zag zijn schot via een speler van Woubrugge naast gaan. Een veel grotere kans kreeg Fabio Dos Santos die de prachtige pass van Rocco Uyttewaal half inglijdend met zijn punt van de schoen op doel schoot, maar keeper Gijs den Hartog redde knap. Nog geen minuut later moest Den Hartog weer ingrijpen toen een mooie voorzet van Wijfjes in het vijfmeter gebied belandde, voordat Dos Santos kon inkopen plukte hij de bal van zijn hoofd.

Ondanks alle aanvallen van Nicolaas Boys kwam Woubrugge vlak voor rust toch verrassend op 0-1. Eerst was er een overtreding op een speler van Woubrugge, deze bleef liggen, het spel ging door tot een medespeler de bal uitschoot voor een blessure behandeling. Daar zou een speler van Nicolaas Boys een overtreding hebben gemaakt, wat weinig mensen hadden gezien want na de blessurebehandeling kreeg Woubrugge een vrije trap waar vele dachten aan een scheidsrechtersbal of inworp. De vrije trap werd rond de middellijn snel en prachtig genomen en de kopbal van Janz Schipper was nog mooier en belandde achter keeper Hardsteen: 0-1. Nicolaas Boys liet het er niet bij zitten en gaf nog effe vol gas zo vlak voor rust. Rik Verkerk ging op rechts het strafschopgebied in en werd randje zestienmeter aangetikt, de aanval ging door en in een overvol strafschopgebied werd de bal weggewerkt door de verdediging van Woubrugge. Scheidsrechter Pille liep richting de zestienmeter waar Verkerk geblesseerd lag en wees toen verrassend naar de penaltystip. Deze kans liet Nicolaas Boys niet onbenut. Luke van Veen schot feilloos binnen: 1-1.

“Na de 2-1 kregen we heel wat kansen om de score uit te breiden, alleen vergaten we dit te doen en uiteindelijk kregen we de deksel op onze neus”

Matthijs Egberts | Verdediger Nicolaas Boys

Nic.Boys begon de tweede helft prima en kreeg mooie kansen. Mike van der Aar zag zijn schot gestopt worden door keeper Den Hartog. In de 55e minuut werd het toch verdiend 2-1 voor de thuisploeg. Van der Aar werd diep gestuurd op links, hij kapte zijn man uit een gaf een mooie pass op de inlopende Rocco Uyttewaal die net buiten de zestienmeter hard uithaalde en de 2-1 binnen schoot. Nicolaas Boys bleef daarna aanvallen en twee keer was Sven Hoogervorst dicht bij de 3-1. Eerst schoot hij vanuit het niets vanaf een meter of dertig op de bal op de paal en vlak daarna kreeg hij een voorzet net niet onder controle en ging zijn schot net over. De leeggespeelde Dos Santos werd vervangen door Per Burmanje. Met zijn snelheid en acties was hij een ware plaag voor Woubrugge. Nicolaas Boys verzuimde de 3-1 te maken en zo bleef Woubrugge in de wedstrijd. Dit was vooral te danken aan keeper Gijs den Hartog die Woubrugge een paar keer op de been hield. De Nolina Boys, wat de bijnaam van Woubrugge is, stroopten de mouwen nog effe op voor het laatste kwartier, de wedstrijd werd harder, en soms grimmig met hier en daar een opstootje. Scheidsrechter Pille had zijn handen vol en kon soms niet bijhouden wat er allemaal rond hem gebeurde. Nicolaas Boys zakte soms te ver in en Woubrugge ging vol in de aanval op zoek naar de 2-2. De tactiek van Woubrugge trainer Rietbroek werd beloond. Vlak voor tijd werd de bal niet goed weggewerkt in de verdediging van Nicolaas Boys, waarvan de spits van Woubrugge goed van profiteerde. Deze ging op keeper Hardsteen af, die uitkwam en de gehaaide spits liet zich vallen. Scheidsrechter Pille twijfelde effe, maar wees toch naar de stip. Aanvaller Dennis Boer ging achter de bal staan en liet Xander Hardsteen kansloos. Zo kreeg Nicolaas Boys toch nog de deksel op zijn neus door de vele gemiste kansen. Niet veel later floot de scheidsrechter af, en was het feest bij Woubrugge en droop Nicolaas Boys teleurgesteld af.

Nicolaas Boys verdediger Matthijs Egberts sprak van twee verloren punten. “In de eerste helft hebben we best aardig gespeeld en konden we vaak de vrije man vinden op t middenveld. We hebben een paar kansen gecreëerd, maar ze niet afgemaakt. Toen kregen we uit het niks een goal tegen uit een vrije trap. Daarna viel wel snel de 1-1. In de tweede helft gingen zij met twee spitsen spelen in plaats van met één. Hierdoor gingen we zelf ook wat omzetten. In de beginfase scoorden we al snel de 2-1 en daarna hadden we nog heel wat kansen om de score uit te breiden. Alleen vergaten we dit en uiteindelijk kregen we de deksel op de neus via een penalty na een slippertje van Renzo en een overtreding van Xander.”