TAVV verliest laatste thuiswedstrijd terecht van DoCoS

Ter Aar | Waar er voor DoCoS nog veel op het spel stond om zich bij winst te handhaven in de derde klasse, stond er voor TAVV niets meer op het spel en dat was duidelijk te zien. De Leidenaren knokten voor elke meter, bij TAVV was het erg gezapig en men slaagde er niet in om in negentig minuten een kans bij elkaar te spelen.

Het eerste gevaar voor DoCoS was een schot van middenvelder Gashi dat over ging, gevolgd door een schot van TAVV spits Eric van der Hout dat eveneens over ging en dat was het ook wel wat TAVV betreft. Zo rond de twintigste minuut kwam DoCoS op voorsprong toen de teruggekeerde Rodney Pater een inzet van de bonkige spits Chris van Empel losliet en Sjors Hermsen simpel de 0-1 kon binnen tikken. De volgende kans was opnieuw voor Van Empel, maar zijn kopbal ging net naast. De laatste aanval voor de rust leverde bijna een eigen treffer op toen Randy Verwoerd een voorzet rakelings langs zijn eigen doel gleed.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, DoCoS ging vrolijk door met aanvallen en Tavv zette daar niets tegenover. Een schot van Lars de Ridder werd gepakt door Pater en ook een kopbal van Gashi was een prooi voor hem. Zo rond de zeventigste minuut redde hij TAVV opnieuw tweemaal door zowel een schot als de rebound van Van Empel te stoppen. Vlak hierna volgde de enige fatsoenlijke TAVV aanval, maar toen de bal uiteindelijk bij Van der Hout kwam besloot de scheidsrechter te fluiten voor praten op het middenveld. Hierna volgde nog één kans voor DoCoS maar de kopbal van Gashi was weer voor Pater.

Zo speelde DoCoS zich veilig en sloot Tavv het seizoen af met de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar mag men over het gehele seizoen best tevreden zijn. Doordat er flink wat spelers weg waren gegaan moesten er veel jonge spelers ingepast worden en waar menigeen dacht dat TAVV het erg moeilijk zou krijgen smeedde trainer Ludo Pistorius een ploeg die met zeer hard werken moeilijk te verslaan was en vooral tegen sterkere tegenstanders goed voor de dag kwam. De oefenmeester hoopt volgend seizoen de volgende stap te zetten met zijn spelersgroep. “Ons recept is bij de tegenstanders nu ook wel bekend, dus we moeten een aantal andere ingrediënten zien te vinden. Maar al met al mogen we terugkijken op een prima seizoen.”