Nicolaas Boys ook volgend seizoen vierdeklasser

Nieuwveen | Nicolaas Boys ontving het sterke en stugge Stompwijk, maar wist door een knappe 2-1 overwinning zich veilig te spelen. De laatste drie seizoenen heeft Nicolaas Boys de versterkte degradatie – met twee clubs die degraderen en drie die nacompetitie spelen – overleeft en dat is een hele prestatie .

De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Maurits uit Ter Aar kwam maar moeizaam op gang. Zowel Nicolaas Boys als Stompwijk waren nog niet veilig voor deze wedstrijd, dus een gelijkspel zou wel eens voor beiden voldoende kunnen zijn om zich te handhaven in deze sterke vierde klasse. In de eerste helft speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Stompwijk liet Nicolaas Boys het spel maken en hoopte zelf via de counter gevaarlijk te worden. De eerste echte kans was voor Nic.Boys spits Fitz MacLean die de voorzet van Ravi Pijper goed inschatten en prachtig tegendraads inkopte, maar keeper Van Leeuwen van Stompwijk hield de bal met een katachtige reflex uit het doel. Ook Stompwijk kreeg twee kansjes, eerst was het Daniel Knijff die met een keihard afstandsschot net overschoot en even later kreeg Lars van Santen een goede kopkans maar deze ging naast. Voor rust was het Joey van den Haak die net buiten het strafschopsgebied schoot, maar hij had beter de bal kunnen laten lopen want achter hem stond Fabio Dos Santos helemaal vrij.

Na de rust – en mede door de gunstig tussenstanden op de andere velden – kwam er een veel beter Nicolaas Boys uit de kleedkamer. In de 52e minuur werd het 1-0, Sven Hoogervorst werd aangespeeld randje strafschopgebied, kapte twee man uit, en schoot hard en laag de 1-0 binnen. Nicolaas Boys bleef hierna aanvallen en vier minuten later was het 2-0. MacLean gaf een perfecte voorzet en de vrijstaande Sven Hoogervorst kopte de bal achter Stompwijk keeper Van Leeuwen. Nicolaas Boys was in deze fase heer en meester, en het was aan Van Leeuwen te danken dat de uitslag niet hoger was uitgevallen. Zo was Hoogervorst dicht bij zijn derde doelpunt, zijn schot werd half gered door Van Leeuwen, de bal ging omhoog en of die nou voor of achter de doellijn is geweest zullen we nooit weten. Ook de ingevallen spits Per Burmanje was dicht bij de 3-0, hij ging alleen op het doel van Stompwijk af maar Van Leeuwen gooide zich voor de bal. Nicolaas Boys nam hier wat gas terug en liet Stompwijk iets meer voetballen. Zo rolde een voorzet van Stompwijk speler Rick de Haan over de lat weer het veld in en een kogelhard schot van Van Santen spatte uit een op de kruising. Vlak voor tijd maakte Stompwijk nog 2-1 via Joeri van der Salm en kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde.

Een verdiende overwinning van De Boys, waardoor het met veertig punten op een zesde plaats eindigde. Zowel Nicolaas Boys als Stompwijk zijn veilig en spelen volgend jaar ook weer in de vierde klasse. Al met al was het een prima seizoen voor Nicolaas Boys, dat vooral thuis erg goed en sterk speelde.. In Nieuwveen wordt al uitgekeken naar volgend seizoen met de derby’s tegen NSV’46, Zevenhoven en misschien Altior dat dus nog nacompetitie speelt.