TAVV schiet spectaculair uit de startblokken

Ter Aar | Na een wisselvallige voorbereiding heeft TAVV zich in de eerste competitiewedstrijd van zijn beste kant laten zien. Negentig minuten lang werd FC Oegstgeest van het kastje naar de muur gespeeld en dit resulteerde uiteindelijk in een 6-0 overwinning.

In de beginfase waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar na tien minuten spelen kwam TAVV aan de leiding. De razendsnelle Dorus Boddeke werd met een steekbal alleen voor de doelman van Oegstgeest gezet en dit buitenkansje bleek wel aan hem besteed: 1-0. TAVV nam vervolgens het heft in handen en liep via treffers van Donny van der Neut en andermaal Boddeke uit naar een 3-0 voorsprong bij het rustsignaal. Daar mochten de bezoekers nog blij mee zijn, want doelman Zandbergen verrichte een aantal fraaie reddingen.

‘We waren echt heerlijk aan het voetballen vandaag’

Randy Verwoerd | Middenvelder TAVV

Ook in de tweede helft liet de ploeg van Frenk van der Kleij zien dat het over veel kwaliteiten beschikt. Met prima combinatiespel werden er opnieuw een aantal grote kansen gecreëerd en via Yassine El Mariami (twee keer) en invaller Mitch Keijzer liep het uit naar een 6-0 overwinning.

‘We waren echt heerlijk aan het voetballen vandaag. Iedereen is fit, dus dat is ook wel lekker. Ook zijn we blij met de nieuwkomers, dat heeft de selectie zeker versterkt!’, aldus een enthousiaste Randy Verwoerd.

Edwin Pieterse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl, Yannick Otto, Jesse Modderaar; Randy Verwoerd, Sebastiaan van der Voorn (60. Nick Straver), Jeffrey Pieterse (85. Björn Valentijn); Dorus Boddeke (75. Mitch Keijzer), Donny van der Neut, Yassine El Mariami

Archieffoto Kees Verhaar. Inzet: Dorus Boddeke in actie tijdens de 0172SPORT-CUP tegen Nieuwkoop.

Nicolaas Boys, Dijar Kasim, 0172SPORT

Dijar Kasim: ‘Op basis van afgelopen twee jaar verdienen wij het om een treetje omhoog te gaan…’