Aarlanderveen debuteert met overwinning in derde klasse

Oudewater | SV Aarlanderveen ging in zijn eerste wedstrijd als derdeklasser op bezoek bij kampioenskandidaat FC Oudewater en heeft deze test met verve doorstaan. Na een vroege achterstand werd er met 1-3 gewonnen.

Na zeven minuten kwam de thuisploeg al aan de leiding. Tot die tijd had Oudewater nog niets gecreëerd, maar bij de eerste de beste countermogelijkheid was het direct raak: 1-0. Na twintig minuten kwam Aarlanderveen weer op gelijk hoogte. Aziz Bouazatti tekende op schitterende wijze voor de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Denylson Voorn. Vlak voor rust voorkwam doelman Maico du Chatinier met een goede redding dat Aarlanderveen voor de tweede maal op achterstand zou komen.

‘Het is voor mij nog niet echt duidelijk waar we staan’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

Na de rust kwam Aarlanderveen feller en brutaler uit de startblokken. Via ‘mister Aarlanderveen’ Jorn Poelwijk kwam men op een verdiende 1-2 voorsprong. Diezelfde Poelwijk gooide een kwartier voor tijd de wedstrijd op slot door er ook nog 1-3 van te maken. In het laatste kwartier probeerde Oudewater de aansluitingstreffer te forceren, echter hield Aarlanderveen de poorten gesloten en kabbelde de wedstrijd rustig naar het einde.

‘Een mooi debuut voor ons in de derde klasse, maar voor mij is het nog niet echt duidelijk waar we staan. Dan het sneller, feller en beter is dan in de vierde klasse werd ons als snel duidelijk. Hopelijk zijn wij snelle leerlingen, want volgende week staat ons een mooie uitdaging te wachten tegen TAVV’, aldus Aarlanderveen trainer Arjen Linstra.