TAVV nipt de sterkste in derby tegen hekkensluiter Zevenhoven

Zevenhoven | Groot was het verschil niet tussen rode lantaarndrager Zevenhoven en buurman TAVV. Maar de Ter Aarders wisten uit drie kansen twee goals te maken en dat bleek voldoende te zijn om drie punten mee naar huis te nemen. Yoeri Bakker was met twee goals de gevierde man bij de ploeg van trainer Ludo Pistorius.

Zevenhoven startte met twee verrassingen in de basisopstelling. Oudgediende Jordy Zwart en Marco Pellegrom waren voor de gelegenheid maar weer eens opgetrommeld om de gehavende thuisploeg te helpen om met voldoende spelers aan de start te kunnen verschijnen. Daarnaast koos trainer Danny ter Hoeve ervoor om met vier man achterin te spelen in plaats van de gebruikelijke drie verdedigers. Het behoudende spel zorgde er inderdaad voor dat de geelhemden de pot ogenschijnlijk makkelijk konden dichthouden. Onder leiding van Zwart stond de verdediging als een huis en daarom was des te zuurder dat alsnog, volledig uit het niets, de 0-1 op het scorebord verscheen. Een cornerbal werd, na zo’n twintig minuten spelen, door Jordy Aartman losgelaten en in de rebound was Yoeri Bakker er als de kippen bij om TAVV op voorsprong te schieten. Lang konden de Ter Aarders niet genieten van hun voorsprong. Waar Aartman verre van vrijuit ging bij het eerste doelpunt was Rodney Pater de schlemiel aan de andere kant. Een van buiten de zestienmeter genomen vrije trap van Berry Peters werd door de doelman volledig verkeerd ingeschat en deze zag het leer vervolgens tergend langzaam, ter hoogte van de eerste paal, in het doel te verdwijnen. Met weinig kansen, matig voetbal en een 1-1 ruststand mochten de ploegen na de eerste vijfenveertig minuten de kleedkamers gaan opzoeken.

“Ik vond ons matig spelen, we hadden veel moeite om door de defensie van Zevenhoven te breken”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

Na rust leek TAVV het meest scherp uit de kleedkamer te zijn gekomen. Een hard schot van Zine-Edine el Mariami vloog maar nest naast het doel van Aartman. Niet veel later leek Sjoerd Zuijdervliet in eigen zestien de fout in te gaan nadat hij Bakker onreglementair ten val had gebracht. Scheidsrechter Hogendoorn zag echter geen overtreding in de actie van Zuijdervliet en zo kwam de thuisploeg in de 55e minuut met de schrik vrij. Zevenhoven kwam, door het uitblijven van tweede goal van de bezoekers, wel iets beter in de wedstrijd maar de Ter Aarse verdediging raakte zelden in de war van de Zevenhovense aanvallen. Na balverlies van Nick Mooren in de 70e minuut wist El Mariami de diepgaande Kevin van Wijk te bereiken die vervolgens met een loepzuivere lage voorzet Bakker een niet te missen kans bood om zijn tweede van de middag aan te tekenen. Zevenhoven probeerde het daarna nog wel en wist nog één mooie kans te creëren. Een knappe voorzet van Robin van Mever leek niet te missen voor Marco Pellegrom maar onderweg bleek de bal licht getoucheerd te zijn waarna de spits de bal niet meer wist binnen te koppen. De drie punten kwamen voor TAVV daarna niet meer in gevaar. De ploeg die inmiddels de vijfde plek bezet speelde verre van indrukwekkend maar kijkt inmiddels wel naar boven waar het gat met de kloploper nog maar vijf punten bedraagt.

“Ja de nummers 2 tot en met 7 staan erg dicht bij elkaar inderdaad”, aldus een opgeluchte Ludo Pistorius na afloop. “We gaan zien waar we eindigen, de komende twee wedstrijden tegen Soccer Boys en BSC ’68 zijn hiervoor cruciaal. Daarna weten we wat onze rol kan gaan worden in deze derde klasse. Daarvoor moeten we wel beter spelen dan vandaag want daar ben ik eigenlijk helemaal niet tevreden over. We hadden veel teveel moeite om ons door de Zevenhovense defensie te voetballen. Nu hadden we eerlijk gezegd ook niet verwacht dat ze met vier man achterop zouden spelen.”

Zevenhoven trainer Danny ter Hoeve lijkt wat moedeloos te worden na wederom een minimaal verlies. “We gaven erg weinig weg vandaag, het is denk net dat kleine beetje scherpte dat we missen. We worden nooit weggespeeld, verliezen steeds nipt, maar zullen toch blijven knokken tot het laatst om erin te blijven. We maken het iedere tegenstander wekelijks lastig maar het zal een lastige klus gaan worden.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 3A

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Lars Jansen, Sjoerd Zuijdervliet ©, Jordy Zwart, Nino van Eck (52. Robin van Mever); Falco de Lange, Tobias van der Voorn (67. Robin Leliveld), Robert Mooren (81. Oscar Boekestein), Berry Peters; Nick Mooren, Marco Pellegrom

Rodney Pater; Zine-Edine el Mariami (80. Stan van Smoorenburg), Kevin van Broekhoven, Randy Verwoerd, Chiel Konings; Kevin van Wijk ©, Nick Straver, Eric van der Hout, Mike Keijzer (85. Mitch Keijzer); Yoeri Bakker (75. Ahmed Sharief), Jan Verzaal (46. Tycho Ouwerkerk / 85. Boris Zornig)

Door: Ruud Bos | Foto’s Gerard Haak

NSV’46 moet in blessuretijd nederlaag slikken en toezien hoe Teylingen de periode pakt