Nicolaas Boys levert prima teamprestatie en wint verdiend van FC Oegstgeest

Nieuwveen | Met een lekker voorjaarszonnetje en een straffe wind begonnen beide teams aan deze subtopper in de vierde klasse A. Op een hobbelige grasmat, waar mooi voetbal er vandaag niet inzat, kwam FC Oegstgeest goed uit de startblokken.

Eerst werd een goed schot van de spits van de bezoekers geblokt en even later braken de aanvallers uit, stonden ze voor keeper Xander Hardsteen maar was er buitenspel geconstateerd. FC Oegstgeest liet het balletje lekker rond gaan en kreeg een paar kleine kansjes, maar verdedigend stond Nicolaas Boys als een huis. Elke keer als je dacht dat FC Oegstgeest er door kwam was het Matthijs Egberts of Rik Verkerk die er tussen zaten en ook de wingbacks Ravi Pijper en Jordy van Eijk stonden hun mannentje. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg beter in het spel en drong het FC Oegstgeest terug op eigen helft. Zo ontstonden er ook een paar kleine kansen voor Nicolaas Boys. Zo had spits Fitz MacLean een kans, hij speelde zich vrij, de voorzet kwam, maar de uitstekende laatste man van FC Oegstgeest Kevin Driessen kopte de bal net voor MacLean weg. Even later was Fabio Dos Santos er vandoor, Driessen kwam er nog achter aan, keeper Jansen was uit de goal, maar er was al gefloten voor buitenspel. Rocco Uyttewaal was nog het dichtst bij de 1-0, zijn mislukte voorzet op rechts zwaaide af en vloog er bij de eerste paal bijna in, maar keeper Gijs Jansen dook de bal prima uit de hoek.

De tweede helft begon spectaculair. Eerst was FC Oegstgeest gevaarlijk met een afstandsschot, maar keeper Hardsteen redde. In de tegenaanval speelde Fabio Dos Santos mooi zijn man uit op de linkerkant, zijn pass werd door MacLean meegenomen het strafschopgebied in en daar werd hij aangetikt door een verdediger van FC Oegstgeest De prima leidende scheidsrechter Begeer uit Gouda wees gelijk naar de stip, een strafschop voor Nicolaas Boys maar volgens FC Oegstgeest was deze iets te makkelijk gegeven. Aanvoerder Luke van Veen ging achter de bal staan en schoot de bal hard door het midden binnen: 1-0. Het was voor Van Veen alweer zijn 69e doelpunt in Nicolaas Boys 1 en daarmee staat hij nu 5e in de topscorerslijst aller tijden.

FD Oegstgeest moest nu komen maar Nicolaas Boys bleef compact staan en verdedigde met het hele team prima. Het spel golfde heen en weer, werd iets harder en er waren veel lichte overtredingen. Zo kwam FC Oegstgeest maar niet in het spel en in het ritme, werden daardoor geïrriteerd en liepen zo vijf gele kaarten op. Zowel Nicolaas Boys als FC Oegstgeest kregen nog kansen. In de zestigste minuut was de omhaal van Bob den Hollander fraai, maar het leverde geen doelpunt op. Aan de andere kant moest de uitstekende keeper Gijs Jansen ver zijn doel uit voordat Sven Hoogervorst gevaarlijk kon worden. Ook gaf Hoogervorst een voorzet op links, eerst miste Dos Santos en daarachter stond de ingevallen Mike van der Aar die ook miste. Echter was er al buitenspel geconstateerd. Fc Oegstgeest was een kwartier voor tijd wel heel dichtbij de 1-1. Een afstandsschot van aanvaller Sam Roelen werd door Hardsteen prachtig over de lat getikt. Vlak voor tijd kregen de bezoekers recht voor het doel nog een vrije trap net buiten de zestienmeter. Driessen ging achter de bal staan en zijn schot werd prima door Hardsteen uit de rechterhoek geplukt. In de extra tijd ging FC Oegstgeest vol in de aanval, zelfs keeper Jansen ging mee naar voren maar Nicolaas Boys bleef goed verdedigen. FC Oegstgeest claimde nog een penalty, waar hands was gezien bij een schot in een overvol strafschopgebied, maar scheidsrechter Begeer wuifde dit weg tot ongeloof van het Oegstgeest kamp. Na nog enkele minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af. Nicolaas Boys heeft qua inzet en vechtlust een prima team prestatie neergezet en gewoon verdiend gewonnen. Volgende week gaat het om 14:00 uur op bezoek bij SJZ in Zoeterwoude.