0172SPORT, sv Nieuwkoop, Job Stolk

Nieuwkoop ziet late zege als sneeuw voor de zon verdwijnen

Waddinxveen | Nieuwkoop speelde zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Be Fair. In Waddinxveen moest een poging worden gedaan om na een turbulente week de 4-2 overwinning tegen VVC een mooi vervolg te geven. Dit lukte net niet…

De openingsfase was direct voor Nieuwkoop en creeerde het een aantal goede mogelijkhden. Vrijwel direct na de aftrap zag Dirk van den Haak een schot gekeerd worden door de doelman, waarna Job Stolk de bal in de rebound naast schoot. Na vijf minuten spelen kreeg Boy Vork de kans zijn traptechniek te etaleren maar zijn vrije trap belandde in de handen van de Be Fair-keeper. Van den Haak was daarna met een halve omhaal weer dichtbij maar ook zijn knappe inzet verdween naast de goal.
Na dertien minuten kon men alsnog de openingstreffer noteren. Een makkelijk gegeven strafschop werd door Vork benut, 0-1.

Na de openingsfase ging de storm wat liggen. Het veld was niet al te best bespeelbaar en dat zorgde voor een rommelige wedstrijd. Zo nu en dan waren er wat speldenprikjes die het doel op ruime afstand miste. Vlak voor rust waren er twee pogingen van de thuisploeg. Een kopbal ging over en een vrije trap werd was een prooi voor Thomas Boekestein. Chiel Groenewoud kreeg dé mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn inzet werd knap gered door de Be Fair-doelman.

Het begin van de tweede helft was voor Be Fair. Een tactische omzetting zorgde ervoor dat Nieuwkoop in de beginfase schaakmat werd gezet. Vijf minuten na rust kon de thuisploeg de gelijkmaker aantekenen. De speler in kwestie deed dit overigens in buitenspelpositie, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal, 1-1. Een paar minuten later kon Boekestein met zijn vuisten voorkomen dat de bal een tweede keer het net in vloog. Dit was voor trainer Michel Strating het signaal om een tactische zet tegenover de wijziging van Be Fair te zetten en bracht Iliass Alla voor Stolk.

Dit draaide de wedstrijd weer om en Nieuwkoop kreeg weer kansen om de voorsprong te pakken. Een vrije trap van Vork rolde naast en een paar minuten later was het Sam Vijfhuizen die uit een vrije trap de bal van dichtbij in de handen van de keeper schoot.. Be Fair zag aan de andere kant drie pogingen om het doel te treffen mislukken. Twee lage schoten waren voor Boekestein en een intikker rolde voorlangs.

‘We hebben onszelf niet tekort gedaan, maar we hebben wel te weinig gekregen’

Nieuwkoop-trainer Michel Strating voelde zich na afloop bestolen

De turbulente slotfase werd ingeluid met een grote kans voor Groenewoud, maar oog in oog met de keeper kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus. Een paar minuten later kon Alla op de keeper af en schoot de bal binnen. Echter had de scheidsrechter – die een hoofdrol opeiste in de slotfase – al gefloten voor een vrije trap in het voordeel van Nieuwkoop. Een voordeelsituatie zat er kennelijk niet in.
Ook toen de doorgebroken ingevallen Sven Nieuwenhuizen naar de grond werd gewerkt deed de beslissing van de arbiter de wenkbrauwen fronsen. In plaats van de rode prent kreeg de maker van de overtreding de gele voorgeschoteld. Maar in de tweede minuut van de extra tijd leek dit allemaal niet meer uit te maken toen een vrije trap van Nieuwkoop binnen werd gewerkt door Sam Vijfhuizen. Dit zorgde voor de nodige ontlading en de gewenste 1-2 voorsprong.
Het laatste woord was echter voor de arbiter. Hij trok maar liefst zes minuten bij en in die zesde minuut kreeg Be Fair een vrije trap waarvan de reden iedereen geheel onduidelijk was. Deze mogelijkheid betekende de gelijkmaker waarna de leidsman direct voor het eindsignaal floot. Daan Zuijdervliet toonde zijn frustratie over de gang van zaken en kreeg na afloop nog een rode kaart getoond.

Nieuwkoop-trainer Michel Strating was na afloop dan ook gefrustreerd over de gang van zaken. ‘We zijn bestolen en dat is heel spijtig. Hoewel het voetballend van beide kanten niet goed was, is de energie die we er in hebben gestoken perfect te noemen. Maar als je in de zesennegentigste minuut nog een goal tegen krijgt waarvan niemand weet waarom er een vrije trap wordt gegeven dan kan ik maar één conclusie trekken en dat is dat we meer hadden verdiend. We hebben onszelf niet tekort gedaan, maar we hebben wel te weinig gekregen.’