0172SPORT, open tennistoernooien, gecanceld

Streep door groot gedeelte open tennistoernooien

Nieuwkoop | Vanwege de aanhoudende coronaperikelen kan een groot gedeelte van de open tennistoernooien in de regio ook dit jaar geen doorgang vinden. De maatregelen in de sport blijven voorlopig van kracht en het kabinet ziet op dit moment geen ruimte om meer versoepelingen toe te staan. Volgens de routekaart worden er tot tenminste 7 juli voor volwassenen vanaf 27 jaar geen wedstrijden gespeeld, zo bracht de KNLTB vandaag naar buiten.

Hierdoor vervalt het Open Toernooi Zevenhoven, dat traditiegetrouw het toernooiseizoen in onze regio aftrapt midden juni. Ook het Koetentoernooi in Noorden dat eind juni op de rol stond en zijn finaleweekend op 3 en 4 juli zou spelen zal komen te vervallen. De laatste die net buiten de boot vallen wanneer we naar de routekaart kijken zijn de Langeraarders. Het Strooplikkertoernooi trapt af tijdens het finaleweekend in Noorden en zij zien door de maatregelen, die zoals gezegd tot 7 juli aanhouden, het merendeel van de speelkalender wegvallen.

Voor ’t Vos Open in Nieuwveen is er nog hoop. Zij starten het weekend van 12 juli en mits er geen extra maatregelen komen kunnen zij gaan beginnen met plannen. Datzelfde sprankje hoop hebben de toernooidirecteuren van het Aarlandentoernooi in Ter Aar en het Open Dulen in Nieuwkoop. De Ter Aarders starten zoals ieder jaar eind juli, waar de Nieuwkopers het slotakkoord hebben de tweede week van augustus.

Foto: LTV Zevenhoven

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

‘Mijn kind is de beste’

Oud-prof Kalisse naar Aarlanderveen