Sportspreekuur weer drukker bezocht

Nieuwkoop/Ter Aar | Met de huidige versoepelingen van het coronabeleid zijn de meeste vormen van bewegen en sporten weer opgestart. Dit is ook te merken aan het aantal bezoekers van het Sportspreekuur bij Bakker & De Vos.

Veel wedstrijdsporten hebben het afgelopen jaar stil gelegen en bij het opstarten daarvan na een lange rustperiode moet het lichaam weer de kans krijgen zich geleidelijk aan te passen aan de belasting die ervan gevraagd wordt tijdens het sporten. Dit geldt zeker voor de zogenaamde explosieve sporten zoals voetbal, hockey, volleybal of basketbal. Bij het springen en sprinten is de belasting op spieren en pezen fors en het weefsel moet daar weer langzaam aan wennen. Daar is helaas niet altijd tijd voor met soms blessures tot gevolg. Overigens geldt dit ook bij duursporten zoals hardlopen, al is het daar meer de tijdsduur van de belasting die een rol speelt.

Bij blessures of andere fysieke problemen is een bezoek aan het gratis Sportspreekuur van Bakker & De Vos een goed idee. Tijdens het sportspreekuur wordt de blessure beoordeeld en geeft de sportfysiotherapeut advies over hoe met de blessure om te gaan of hoe deze te behandelen.

Het spreekuur wordt gehouden op afspraak op de dinsdagavond van 18.00 tot 19.00 uur in de praktijk aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop. LET OP: het blijft noodzakelijk om je vooraf aan te melden.

De sportfysiotherapeuten van Bakker & De Vos hebben, naast hun eigen ervaring als sporter, ruime ervaring in de behandeling en begeleiding van sporters. Ze zijn specialisten in het begeleiden van sporters met blessures terug naar hun normale wedstrijdniveau.

Dus bij klachten of blessures? Blijf er niet mee doorlopen maar vraag advies en maak een afspraak! Bel 0172-575261/603195, mail naar info@bakkerendevos.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06-57821791

De Plas Heren 1 begint sterk aan het seizoen

0172SPORT, Ludo Pistorius, Ludo's en don'ts, 0172SPORT column

Amateurtoneel