Koploper Sportief zet trainer Johan Peper op non-actief

Woerdense Verlaat | Sportief heeft verrassend genoeg de beslissing genomen om trainer Johan Peper op non-actief te stellen. De club maakt bekend dat ze met de trainer om de tafel gaan om de contractuele rompslomp af te ronden, want men is niet voornemens de pijnlijke beslissing terug te draaien. Namens het bestuur spreekt Olaf Wens van een ‘zeer moeilijk maar onoverkomelijk besluit’ en een ‘optelsom’.

Het leek allemaal zo mooi dit seizoen. Sportief had in Peper een opvolger gevonden van Cor Stoof en de resultaten logen er niet om bij de vijfde klasser. Zijn elftal staat fier bovenaan en verloor zelfs nog geen duel. Maar afgelopen weekend barste de bom, waar er naar het nu schijnt al eerder scheurtjes ontstonden in het korte huwelijk. Even terug naar zaterdag. Sportief speelde tegen alle verwachtingen in met 2-2 gelijk bij THB. De spelers en de oefenmeester bleken qua gekozen tactiek niet op één lijn te zitten en dit leverde wat wrijving op. Aan het einde van het duel én vlak na de wedstrijd escaleerde de boel tussen met name Daan Koot en zijn trainer en vielen er harde woorden die dus uiteindelijk de aanleiding vormen tot het op non-actief stellen van Peper.

“Eigenlijk willen we er niet te veel over kwijt”, begint Wens zijn verhaal. “We balen hier natuurlijk verschrikkelijk van, maar we kunnen echt niet anders. Het zal een cultuur dingetje zijn maar we zijn helaas tot de conclusie gekomen dat we toch niet bij elkaar passen. Het liefst houden we het hier bij.”

“Wat als we een keer verliezen? Dat risico konden we niet nemen…”

Olaf Wens was bang dat de boel een keer verder zou escaleren

Peper zelf is zeer verrast over het besluit en zegt pas vandaag te zijn ingelicht, iets wat de club overigens tegenspreekt. “Er was inderdaad een woordenwisseling maar ik ben geen persoon die gaat staan schelden. Toen Olaf zich erin mengde ben ik naar mijn auto gelopen om verdere escalatie te voorkomen. Wanneer je dan hoort dat er een gesprek plaatsvindt met de spelers en het bestuur en ik van de voorzitter uiteindelijk hoor dat dit het besluit is kijk ik daar erg van op. Wilco (Griffioen, voorzitter Sportief, red.) was niet eens bij het gesprek aanwezig en neemt dus als woordvoerder een besluit op basis van één kant zonder hoor en wederhoor toe te passen. Wel mag ik nog op gesprek komen, maar dat heeft geen nut want de uitkomst zal niet veranderen, mijn lot is al bezegeld. Dit heb ik Wilco ook verteld. Ik ben al veroordeeld en ik moet nog naar de rechter, vreemd toch?”

Geconfronteerd met de woorden van Peper, gaat Wens iets dieper in op de situatie: “Nogmaals ik wil geen modder gooien, maar wat er zaterdag is gebeurd kan niet. Je brengt ten overstaan van misschien veertig man onze club in diskrediet wanneer je je in een discussie zo laat gaan. Ik, maar ook onze aanvoerder, hebben Johan hier op proberen te wijzen maar hij leek niet voor rede vatbaar. Ik schaamde me echt diep voor wat ik zag en dit was niet de eerste keer dat er dingen zijn gezegd en gebeurd die wat ons betreft niet door de beugel kunnen.”

“Ik herken me niet in de verhalen, ik krijg ook niemand te spreken”

Johan Peper had graag in gesprek gegaan met de club

In de verhalen dat Peper vaker zijn boekje verbaal te buiten is gegaan herkend de Leidenaar zich dan ook totaal niet. “Daar herken ik me zeker niet in nee. Ik zou ook graag horen wat die dingen dan zijn want als het me gebeurd zonder dat ik er erg in heb moet ik misschien actie gaan ondernemen haha. Ik vraag me nu alleen af ‘Waarom?’. Ik krijg niemand écht te spreken, wanneer ik mensen bel wordt er niet opgenomen. Toch vreemd als dit een kwestie van ‘de druppel’ zou zijn. Veertien dagen geleden werd ik nog bejubeld en hebben zijn we overeengekomen om mijn contract met een jaar te verlengen. Dat vind ik het meest zure. Ik had aanbiedingen genoeg maar had mijn woord aan Wilco gegeven. Nu vis ik achter het net, maar het is een hobby geen noodzaak. Ik duik wel weer ergens op joh. Het is nu uithuilen en opnieuw beginnen”, aldus de nog goedlachse Leidenaar die hoopt dat ze alsnog goed uit elkaar gaan.

Iets dat ook Sportief hoopt. “Johan is echt een vreselijk gezellige vent en we gunnen hem het beste. Dit verhaal kent geen winnaars. Maar nogmaals we konden niet anders. Er is te veel gebeurd en gezegd. We moesten nu ingrijpen voordat het weer zou gebeuren. Nu gebeurt het bij een gelijkspel, hoe moet het wanneer we een keer verliezen? Dat risico willen we niet nemen want dan lopen er misschien wel spelers weg”, aldus Wens die aangeeft dat de spelersgroep unaniem achter het besluit staat.

Eerste elftalleider Cock Wens zal voorlopig de honneurs van Peper waarnemen. Zaterdag ontvangt de koploper in eigen huis Sporting Martinus.

Archieffoto: Peper (r) en Griffioen in gelukkigere tijden

Voorbeschouwing op speelronde 15

Gehavend Aarlanderveen boekt belangrijke zege