0172SPORT, Woerden-Sportief

Sportief laat zich op alle fronten aftroeven door Woerden

Woerden | Sportief speelde de eerste uitwedstrijd in Woerden tegen de plaatselijke sportclub dat tijdens de eerste speelronde in de stadsderby VEP met 0-1 had weten te verslaan. De groen-witte formatie van Cor Stoof ging vorig weekend op eigen veld onderuit en zinde op eerherstel. Dit verlangen zullen ze een week moeten uitstellen want al binnen het half uur keek het in Woerden tegen een 3-0 achterstand aan, en dit bleek slechts de helft van de Woerdense dadendrang die middag.

Woerden was vanaf de eerste minuut scherper en feller dan de bezoekers, iets wat de mannen van Stoof zichzelf mogen en moeten aanrekenen. Sportief is voetballend geen hoogvlieger en zal zich dus met strijd moeten wapenen tegen technisch vaardigere ploegen in deze vierde klasse B. Wanneer dit – zoals vandaag – niet het geval is zal het heel lastig worden ook komend jaar op niveau actief te zijn…
Na een kwartier was het voor de eerste keer raak nadat Jorg van der Laan volledig verkeerd timede na een lange bal en zo Jesper Kleiweg een vrije doorgang gaf richting doelman Bjorn van der Laan. Kleiweg bleek niet zelfzuchtig en legde het speeltuig af op de meegelopen Mike Vrolijk die afrondde. Kevin Haak had vervolgens de gelijkmaker op zijn schoen na een afgemeten bal van aanvoerder Tosca Wens maar wist de keeper niet te verschalken. Stijn Molenaar stond wederom als centrale verdediger opgesteld en bewees zijn ploeg vanaf die positie geen goede dienst door knullig balverlies te lijden dat door Kleiweg genadeloos werd afgestraft. In de dertigste minuut was het over en uit toen Woerden de 3-0 op het scorebord zette. Het was een fase waarin Sportief snakte naar het rustsignaal.

Na rust eenzelfde beeld en Woerden ging vrolijk verder met doelpunten maken en werd hierbij geen strobreed in de weggelegd door de bezoekers. Een lange bal van keeper Rekers werd zelfs een assist toen Leroy Scholman de bal op waarde inschatte, twee verdedigers te slim af was en netjes afrondde, 4-0. De vijfde treffer werd gescoord vanaf elf meter na een vermeende overtreding van Bart van Middelkoop. In de slotfase werd het ook nog 6-0 waardoor Sportief nu onderaan de ranglijst staat en na twee wedstrijden nog wacht op zijn eerste doelpunt.

Voor de mannen uit Woerdense Verlaat kon er geen beter moment komen om Alphense Boys te ontvangen dan komend weekend. De Alphenaren staan na twee wedstrijden ook nog op nul punten en lijken de competitie niet heel serieus te nemen. Hier zal Sportief gebruik van moeten maken om zo niet nog verder achterop te geraken.