Zevenhoven walst over Alphense Boys heen

Alphen aan den Rijn | Met een 0-7 overwinning op Alphense Boys keerden de mannen van trainer Chris Snatersen tevreden huiswaarts. Vorig jaar zou deze uitslag tot grote verbazing hebben geleid, zonder het prima spelende Zevenhoven iets te kort te doen, maar het huidige team van de Alphenaren heeft zo weinig kwaliteit dat het ongetwijfeld vaker tegen grote nederlagen aan zal lopen.

Het feit dat de wedstrijd afgewerkt diende te worden op veld 2(!) zegt voldoende over de ambities die de club heeft met het eerste zaterdagteam. Het elftal van vorig seizoen is volledig verdwenen en hier is de oude JO19-2 voor in de plaats gekomen. Jongens die nu dus voor de leeuwen geworpen worden, maar stuk voor stuk nog niets te zoeken hebben in een eerste elftal. ‘Handelshuis’ Alphense Boys haalt de schouders er voor op, men kijkt daar liever naar een wedstrijd van hun JO21 tegen FC Emmen, de wedstrijd die op veld 1 werd afgewerkt. Van enige schaamte om een bezoekend eerste elftal naar een tweede veld te verwijzen was overigens geen sprake, er gelden bij deze club nou eenmaal totaal andere belangen op zaterdagmiddag. Lang leve de vijfde klasse zullen we maar zeggen…

‘Ik heb nog nooit eerder vier keer gescoord, maar heb hiervoor ook nog nooit in de spits gestaan en speelde altijd als centrale verdediger’

Falco de Lange | Scoorde viermaal voor Zevenhoven

Zevenhoven deed overigens wat het moest doen, startte uitstekend aan de wedstrijd, gaf overal op het veld druk en creëerde aan de lopende band kansen. Doelpunten konden dus ook niet uitblijven. Maurits Splinter brak de ban, met een prachtig genomen vrije trap zorgde hij voor 0-1. Daarna denderde Zevenhoven over de thuisploeg heen. In de tiende minuut was het al 0-2 nadat Falco de Lange een foute terugspeelbal afstrafte. Een paar minuten later was het wederom De Lange die scoorde, een mislukt schot van Marco Pellegrom belandde precies voor de voeten van de spits die beheerst afrondde. Nog geen tien minuten later was de hattrick voor de nieuwkomer een feit. Na een prima pass van Mika Valentijn en dito aanname zorgde hij voor de 0-4. Marco Pellegrom mocht voor rust ook nog z’n doelpuntje meepikken. Lars Janssen bood de spits een niet te missen kans en zodoende mocht Zevenhoven gaan rusten met een 0-5 stand.

Na rust bleven de bezoekers de wedstrijd bepalen, wie anders dan De Lange wist het doel nogmaals te vinden. Nadat een goal van Berry Peters onterecht werd afgekeurd was het Pellegrom die het feestje afsloot met zijn tweede goal en hiermee de eindstand bepaalde op 0-7.

Falco de Lange eiste met vier doelpunten een hoofdrol voor zich op. ‘Ik heb nog nooit eerder vier keer gescoord, maar voordat ik bij Zevenhoven kwam had ik ook nog nooit in de spits gestaan. Hiervoor speelde ik bij Jodan Boys altijd als centrale verdediger. Daar ben ik in de A1 gestopt en daarna heb ik twee jaar lang niet gevoetbald. Via een paar vrienden (Robert Mooren en Daan Brouwer, red.) ben ik hier terecht gekomen en de club bevalt me heel erg goed. Het is er gezellig, we hebben een leuk team en ik heb het er dan ook erg naar m’n zin’, aldus de hoofdrolspeler, die in korte tijd zijn plek binnen de basiself al heeft gevonden.

Volgende week mag Zevenhoven afreizen naar Linschoten waar men ongetwijfeld op meer tegenstand mag rekenen.