0172SPORT, MMO - Sportief

Sportief krijgt pak slaag van MMO en heeft titelkansen niet meer in eigen hand

Hoogmade | Sportief is tijdens de topper in Hoogmade weer met beide benen op de grond gezet. De ploeg van Cock Wens verloor met kansloze cijfers. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 4-1 voor concurrent MMO dat ook de koppositie van Sportief overnam.

MMO startte voortvarend aan het duel en kreeg al na veertig seconden spelen een dot van een kans. De pijlsnelle Tijn van de Meent werd alleen op doelman Bjorn van der Laan afgestuurd maar gelukkig voor Sportief schoof de rechtsbuiten de bal naast. Na acht minuten spelen was er de eerste mogelijkheid voor Sportief, een voorzet van Justin Verkerk werd nog weggewerkt, Bob van den Haak nam de bal ineens uit de rebound maar zijn inzet vloog over het doel van doelman Albin van Wieringen. Na dertien minuten spelen beging MMO-aanvoerder Danny Hoogenboom op het middenveld een zware overtreding. Met gestrekt been ging hij over de bal heen en waar een rode maar zeker een gele kaart gegeven had moeten worden besloot de referee het af te doen met een waarschuwing.

Na iets minder dan een half uur spelen kwam MMO verdiend op voorsprong, een hoekschop werd door Jeroen Disseldorp tegendraads binnengekopt achter de kansloze Van der Laan. Sportief tapte na de goal uit een ander vaatje en was meer op de speelhelft van de ploeg uit Hoogmade te vinden. Tot echte kansen leidde dit niet en het was dus nogal een welkome verrassing dat vlak voor de rust wel de gelijkmaker viel. Stijn Molenaar leverde een prima voorzet af waarna Justin Verkerk van dichtbij het leer tegen de touwen knalde. Sportief probeerde het nog wel, maar beide ploegen zochten met een 1-1 stand de rust op.

“Na rust hoop je de wedstrijd naar je toe te kunnen trekken”

Bob van den Haak zag het al snel in de tweede helft misgaan

De tweede helft had Sportief wind mee en was het voornemens het spel te gaan bepalen, echter ging het al binnen twee minuten mis. Disseldorp werd slecht aangepakt op het middenveld, passeerde drie man waarna Jorg van der Laan te laat kwam en de MMO’er vloerde. De leidsman kon vervolgens niets anders doen dan naar de stip te wijzen. De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Richard Bakker en Sportief kon opnieuw beginnnen. Daniel van Leeuwen kwam tien minuten na rust binnen de ploeg voor Roy Fransen en Sportief schakelde over naar 4-3-3. Dit leverde een overwicht op en na iets meer dan een uur leek Sportief op 2-2 te komen. Een corner van Daan Koot bereikte het hoofd van Van Leeuwen die vrij kon inkoppen, maar de spits zag zijn inzet van de doellijn worden gehaald. Sportief zette aan kreeg via hoekschoppen en vrije trappen wel mogelijkheden maar kon doelman Van Wieringen niet écht op de proef stellen. Sportief gaf steeds meer ruimte weg en een kwartier voor tijd werd het duel zo goed als beslist toen Disseldorp het eindstation was na een prima aanval. Twee minuten na de goal kon Jorg van der Laan inrukken toen hij zijn tweede gele kaart getoond kreeg. De bezoekers probeerde het nog wel, maar verder dan een afstandsschot van invaller Roy Baltus kwam het niet. Een makkelijk gegeven pingel in de slotminuut was er nog één voor de statistieken en vanaf elf meter bepaalde andermaal Bakker de eindstand op 4-1.

Bob van den Haak was uitermate teleurgesteld maar vond de nederlaag terecht. “We creëren vandaag veel te weinig. Kort voor rust komen we dan toch op 1-1 en hoop je de wedstrijd de tweede helft naar je toe te kunnen trekken. Maar direct na rust geef je weer een goal weg, dan weet je dat het lastig word. Maar we hebben nog twee wedstrijden te gaan die moeten we winnen en hopen op een misstap van MMO die nog best een lastig programma hebben.”