Sportief, Rijnstreek, 0172SPORT, Dirk van den Haak

Sportief knokt zich in spannende pot langs Rijnstreek

Woerdense Verlaat | Na de totaal onnodige nederlaag eerder dit seizoen tegen nummer laatst Rijnstreek (3-2) had Sportief wat goed te maken op het eigen Govert van Tilburg sportpark. Een fijne bijkomstigheid voor trainer Cor Stoof; Hij kon na weken weer eens een redelijk compleet elftal op de been brengen.

De eerste helft was uiterst moeizaam en dit was toch wel de verdienste van de bezoekers. Het werd Sportief goed lastig gemaakt en eens te meer werd duidelijk dat alle zeilen bijgezet dienden te worden om een goed resultaat te behalen tegen de mannen van oud Nicolaas Boys-trainer Wim Dullemond. De ploeg uit Nieuwerbrug kwam in de tweeëntwintigste minuut zelfs op voorsprong na moeizaam uitverdedigen van de Sportief defensie. Lang duurde deze voorsprong niet. Het was clubtopscorer Stijn Molenaar die langs enkele opponenten soleerde en koel de gelijkmaker noteerde.

‘Ondanks de tik van de tegengoal bleven we het geduld bewaren en hebben we ons naar een terechte overwinning geknokt’

Olaf Wens | Elftalleider vv Sportief

Het spel lag op slag van rust lang stil met een op het oog ernstige knieblessure voor de kapitein van de bezoekers. Nadat hij per ambulance was afgevoerd besloot Rijnstreek, dat duidelijk van slag was, om toch aan te treden voor de tweede helft.
Sportief kwam zichtbaar beter uit de rust dan dat het aan de aftrap verscheen en drong de tegenstander ver terug maar het had moeite om de zwart-rode muur te slechten. Een counter betekende zelfs een verrassende voorsprong voor Rijnstreek en voor Sportief dat het voor de tweede maal deze middag terug moest komen van een achterstand. De groen-witte formatie verviel echter niet in wanhoopvoetbal en bleef geduldig de bal rondspelen. Aanvoerder Tosca Wens bracht zijn ploeg op gelijke hoogte toen hij een vrije trap van een meter of vijfentwintig in de kruising ramde. Een paar minuten later was het verzet van de bezoekers definitief gebroken toen Bob van den Haak, vanuit een hoekschop, bij de eerste paal van dichtbij de 3-2 binnentikte. Het slotakkoord was voor broer Dirk van den Haak, die de mooiste aanval van de middag bekroonde met zijn vijftiende goal van het seizoen.

Leider Olaf Wens keek terug op een sportieve wedstrijd met een in zijn ogen terechte winnaar: ‘Rijnstreek trok al snel een muur op en hier bleek lastig doorheen te voetballen. In de tweede helft wisten we hier beter mee om te gaan en ondanks de tik van de tegengoal bleven we het geduld bewaren. Met bij vlagen zelfs zeer goed voetbal hebben we ons uiteindelijk naar een terechte overwinning geknokt’