Altior, Teylingen, 0172SPORT

Altior gaat nipt onderuit in ‘feestwedstrijd’

Langeraar | Voor Altior stond er niet veel meer op het spel nadat het zich afgelopen week officieel veilig had gespeeld. Tegenstander Teylingen wilde de goede flow vasthouden richting de nacompetitie waarin het gaat strijden voor promotie richting de eerste klasse.

Voor aanvoerder Anton den Haan, Mike Otto en Marco Pellegrom stond de wedstrijd in het teken van hun afscheid voor eigen publiek. Voor de Langeraarse kapitein werd het zijn definitieve afscheid in de hoofdmacht. Dankzij een gele prent in de achttiende minuut mist hij vanwege een schorsing de laatste wedstrijd van het seizoen. Menigeen had het vermoeden dat hij vooraf al had bedacht deze kaart te gaan pakken…

De vele toeschouwers kregen een gelijk opgaande wedstrijd voorgeschoteld waarbij het tempo, ondanks de hoge temperatuur, hoog was. Er was een licht veldoverwicht voor de bezoekers en zij waren het dan ook die in de vijfentwintigste minuut de score wisten te openen. Jeroen Sassen verkeek zich op de stuit in het afstandsschot van Niels Rodenburg en moest zodoende het antwoord schuldig blijven.

Na rust kwam Altior beter in het spel en was de insteek hoog druk te zetten. Deze gedurfde speelwijze werd niet altijd even goed uitgevoerd wat soms zeeën van ruimte opleverde voor Teylingen. Sassen hield zijn ploeg na vijftig minuten met een stijlvolle redding op een schot van rand strafschopgebied op de been. In de tegenstoot was Ed van der Weijden zeer dichtbij maar zag de aan de grond genagelde Teylingse goalie Wessel Zonjee het speeltuig net naast de linkerbovenhoek zeilen.
Na een uur spelen lag de Altior defensie wederom helemaal open en mocht Jaap Zwetsloot alleen op Sassen af. Hij faalde echter hopeloos en zag zijn mislukte stiftbal makkelijk opgeraapt worden door de Langeraarse doelman. De daar op volgende aanval was het wel raak. Wederom was het Rodenburg die met een mooi gedrukt schot Sassen verschalkte, 0-2.

‘Teylingen heeft alleen in de tegenstoot nog wat gecreëerd, ik vond ons de bovenliggende partij’

Marco Pellegrom | Aanvaller Altior

Altior toonde veerkracht en binnen de minuut gaf het via Van der Weijden, die en combinatie met Pellegrom mooi afrondde, antwoord. Een paar minuten later was hij ook dichtbij de gelijkmaker toen hij een rebound in één keer op Zonjee afvuurde maar laatstgenoemde kon de bal ternauwernood tot corner verwerken. Altior zette alles op alles maar Zonjee bleek niet meer passeerbaar. Dit etaleerde hij acht minuten voor tijd nog maar eens door een vlammend schot van andermaal Van der Weijden uit de kruising te tikken. Pellegrom zag het met lede ogen aan en wist dat zijn afscheidswedstrijd geen punten gingen opleveren. ‘Teylingen heeft de tweede helft alleen in de tegenstoot nog enkele mogelijkheden gecreëerd, ik vond ons de bovenliggende partij. Die keeper staat één keer gelukkig op de goede plek en pakt die andere bal van Ed geweldig. Een punt had denk ik een terechte afspiegeling geweest.’

De laatste paar minuten stonden niet meer in het teken van de jacht op de gelijkmaker maar van het afscheid van het eerder genoemde drietal. Eerst verliet Pellegrom onder luid applaus het veld, gevolgd door Den Haan en Otto. Otto, die de meeste jaren actief was voor Altior, moest tot de laatste seconden wachten omdat trainer Manfred van den Bosch al door zijn wissels heen was en zodoende met tien man eindigde.

Na het laatste fluitsignaal werd het drietal en de eerder noodgedwongen gestopte Danny Pieterse nogmaals in het zonnetje gezet en vielen hen mooie woorden ten deel bij monde van voorzitter Dave Lieverse en bestuurslid Jan Willem van de Bos. Zo kreeg de dag ondanks het verlies toch nog een feestelijke afsluiting.
Ook wij spraken het drietal voor een uitgebreid verslag dat later deze week volgt.

Jeroen Sassen; Stan Janssen, Daan van der Pijl, Anton den Haan © (90. Jimmy Egberts), Sven van Vliet; Rody Blommesteijn (46. Rick Keijzer), Ed van der Weijden, Thijs Noordsij; Tom van der Weijden, Marco Pellegrom (89. Davey Smits), Mike Otto