0172SPORT, ASW-Sportief

Sportief doet zichzelf ondanks late gelijkmaker te kort op bezoek bij ASW

Waddinxveen | Sportief nam het dit weekend op tegen ASW dat voorafgaand vier punten meer verzameld had dan de mannen van Jan Wouters. Wel deden zij dit tegen voornamelijk ploegen die in het rechterrijtje actief zullen zijn, waar Sportief louter de bovenste ploegen trof. De bezoekers waren dan ook de beter voetballende ploeg, echter gewonnen werd er niet…

Sportief begon nog sterk aan het duel en middels prima veldspel creëerde het een aantal prima mogelijkheden. De eerste de beste counter bekende echter de 1-0 voor de thuisploeg. Dit bleek een bittere pil want Sportief was hierna geen schim meer van de ploeg uit de openingsfase. Het raakte de grip kwijt en tot overmaat van ramp moest men een minuut voor rust ook nog een tweede tegengoal slikken. Balverlies op het middenveld bracht ASW in balbezit dat optimaal profiteerde van een haperende buitenspelval. Een aanvaller van de thuisploeg legde de bal vervolgens breed waarna de mee terug gesprinte Florian Nieuwkoop het leer ongelukkig in eigen doel liep.

Zo stond Sportief voor een zware opgave de tweede helft. Toch was het geloof er nog en dit illustreerde Daan Koot door fantastisch uit te halen. Helaas voor de groen-witten belande zijn uithaal op de kruising en trof het dus geen doel. Sportief drong aan en onder meer Sven van Oudenallen, Koot en Tosca Wens beproefden van afstand hun geluk maar ASW-goalie Nicolei Viotty wist zijn doel schoon te houden.
Tien minuten voor tij kon Justin Verkerk na een scrimmage in de doelmond intikken en moest Viotty uiteindelijk toch capituleren. Sportief rook bloed en werd in het zadel geholpen door ASW. Invaller Aldin Smajlovic beging een spijkerharde overtreding op Verkerk en kon met rood inrukken. Bob van den Haak tikte in blessuretijd de gelijkmaker binnen en profiteerde zo dus optimaal van het numerieke overtal. Van den Haak was niet veel later ook nog dichtbij de winnende treffer maar helaas zag hij zijn kopbal naast gaan.

“Ik vond dit verreweg de zwakste tegenstander tot dusver”

Topscorer Daan Koot was niet onder de indruk van ASW

Al met al toch duur puntverlies maar gezien de wedstrijd misschien wel een terechte uitslag moest ook Daan Koot beamen. “Ik vond dit verreweg de zwakste tegenstander tot dusver, maar we hebben het puntverlies aan onszelf te danken. We beginnen gewoon echt goed aan de wedstrijd maar na de 1-0 zijn we het ook gewoon echt compleet kwijt. Met de 2-0 tot gevolg. In uitwedstrijden zijn we sowieso soms onherkenbaar, waar dit aan ligt geen idee. Na de rust gingen we wat opportunistischer voetballen en met een beetje fortuin leverde dit nog een punt op. Uiteindelijk wel knap natuurlijk, we bleven er in geloven. Uiteindelijk moeten we dus blij zijn met het punt gezien het wedstrijdverloop, maar hier hadden we meer weg moeten halen.”

Sportief blijft door de remise in de middenmoot hangen, waar ASW momenteel de tweede plaats bekleed. Dit biedt wel hoop voor het verdere verloop van het seizoen natuurlijk.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 5B

Opstelling vv Sportief:
Bjorn van der Laan; Quinten Langelaan, Bart van Middelkoop, Jorg van der Laan (46. Robin de Vink), Florian Nieuwkoop (46. Sven van Oudenallen); Michael Vijfhuizen, Tosca Wens ©, Bob van de Haak; Justin Verkerk, Daan Koot, Joel Verkerk

Archieffoto: Gerard Haak

0172SPORT, SV Nieuwkoop-CSW

Nieuwkoop ook tegen CSW onderuit

Zevenhoven komt ook tekort tegen Zwammerdam