0172SPORT, SV Nieuwkoop-CSW

Nieuwkoop ook tegen CSW onderuit

Nieuwkoop | Voor de korte herfstonderbreking leed Nieuwkoop al een pijnlijk en afgetekend verlies bij VUC. Met een midweekse oefenzege op zak tegen Alphense Boys O21 (4-2), trad de ploeg van Boris van Es dit weekend aan tegen CSW voor de hervatting van de competitie. Het werd wederom een moeizame middag, want de tweede nederlaag op rij moest worden geslikt.

CSW – onder leiding van oud-Nieuwkoop-trainer Michel Strating – kent een slechte seizoenstart. De ploeg uit Wilnis bezette bij aanvang van het duel de dertiende plaats in de competitie en heeft vooral moeite met scoren. Dat laatste is dit seizoen in Nieuwkoop ook een bekend probleem. Minder makkelijk dan vorig jaar verdwijnen de ballen in het net van de tegenstander. Belangrijk is dan dat je de tegendoelpunten niet te makkelijk weggeeft. Tegen CSW gebeurde dit wel, waardoor het al na tien minuten een hele moeilijke middag zou worden.

Na vijf minuten werd een fout in de opbouw van Nieuwkoop keihard afgestraft door CSW, 0-1. Zes minuten later lag de bal opnieuw in het net. Een van de aanvallers van CSW nam de bal met de arm mee, maar dit zag de scheidsrechter over het hoofd. De gang naar het doel was ingezet en voor de tweede maal in korte tijd moest Thomas Boekestein de bal uit het net halen. Zo liepen de oranjehemden al vroeg behoorlijk achter de feiten aan. Daar waar CSW na deze goals ook in het restant van de eerste helft nog slechts één kans kon creëren, lukte het Nieuwkoop ook niet om er echt iets tegenover te zetten. Het was simpelweg te pover. Sam van der Hoorn, Joris Verweij en Robin Voorend kregen kleine kansen, maar gescoord werd er niet.

Ook in de tweede helft was Nieuwkoop veel op zoek, maar kon het weinig vinden. CSW kon hier ook weinig tegenover stellen en kreeg – op een schietkans uit een hoekschop na – de hele tweede helft geen enkele grote kans. Na een uur voetballen brak er een korte, sterke aanvallende fase aan van Nieuwkoop. In korte tijd kregen Melvin van den Hooren, Noë Esselink en Voorend goede kansen. Een goal leverde het opnieuw niet op…

“We hebben op dit moment veel moeite om zelf de goal te maken”

Sam van den Hoorn legt de vinger op de zere plek

Drie minuten voor tijd lukte het Noë Esselink wel om de aansluitingstreffer te maken. Na terugleggen van de ingevallen Mitchell Pijpers schoot de verdediger vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak. Nieuwkoop probeerde het vuurtje nog aan te steken in de slotfase en speelde alles of niks, maar kon de gelijkmaker helaas niet meer forceren.

Sam van den Hoorn legde na afloop de vinger op de zere plek. Of eigenlijk de zere plekken. “We krijgen binnen tien minuten twee onnodige tegengoal, dan wordt het een moeilijk verhaal. Zeker nu we op dit moment zoveel moeite hebben om zelf de goal te maken. We moeten even terug naar de basis en met elkaar om dit op te lossen. Komende week de beelden maar eens goed bekijken. Daar de goede punten uitpikken en dan volgende week ‘gewoon’ weer drie punten pakken.”

Aan de andere zijde stond uiteraard wel iemand te glunderen. Oud-Nieuwkoop-trainer Michel Strating pakte uitgerekend op bezoek bij zijn oude club de eerste winst van het seizoen. “Een heerlijk moment voor de eerste driepunter natuurlijk. Ik ben mooi ontvangen en tijdens de wedstrijd werd er ook een hoop naar me geroepen, daar kan ik alleen maar van genieten. We hebben niet de beste start van de competitie maar ik heb echt een heel behoorlijke ploeg. We missen alleen een paar potentiële basisspelers. Wanneer we compleet geweest waren hadden we al meer punten gehad. Maar deze smaakt natuurlijk lekker”, aldus de Amsterdammer in dienst van CSW.