Zevenhoven komt ook tekort tegen Zwammerdam

Zwammerdam | Ondanks een degelijke eerste helft, waarin Zevenhoven vlak voor rust zelfs brutaal de leiding nam, werden er wederom geen punten gehaald door de mannen van trainer Danny ter Hoeve. Zwammerdam schakelde in de tweede helft een tandje bij en walste uiteindelijk met 4-1 over de bezoekers heen en zodoende staat de teller voor de geelhemden nog altijd op nul.

Spectaculair was het zelden in het eerste bedrijf op het slecht te bespelen veld in Zwammerdam waar middenvelder Maurits Splinter door ziekte niet aan de start verscheen en Robert Mooren al na drie minuten spelen met een enkelblessure het veld moest verlaten. De thuisploeg drong wel aan maar verdedigend stond Zevenhoven goed en in balbezit was het recept ook duidelijk. Elke onderschepte bal werd direct diep gespeeld op de eenzame spits Nick Mooren. Een ondankbare taak voor de snelle aanvalsleider die het veelal alleen mag zien op te lossen voorin en vaak lang moet wachten op aansluiting. Vlak voor rust pakte de weinig verassende tactiek zowaar goed uit. Falco de Lange kopte door op de diepgaande Mooren die vlak voor de achterlijn moest wachten op aansluiting van diezelfde De Lange. De aanstormende aanvallende middenvelder werd perfect op tijd bediend en wist prachtig laag binnen te schieten. De enige kans van de eerste helft werd dus direct gepromoveerd tot doelpunt en zodoende mochten de ploegen gaan rusten met een 0-1 ruststand.

“Gewoon jammer als je het de eerste helft zo goed doet dat je ze in de tweede helft zo makkelijk tegen krijgt”

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

In de tweede helft waren de bezoekers zelden meer in staat om voorin de bal vast te houden. Spits Mooren werd simpel afgeschermd, Berry Peters kon op links weinig aanvallends toevoegen en aan de andere kant was Gareth Rowlands vooral druk met vallen en opstaan. Zwammerdam blijkt over een kwalitatief betere voorhoede te beschikken, ook al lieten ze dit in de eerste helft weinig zien. De snelle buitenspelers van de thuisploeg kwamen steeds beter in hun spel en in het centrum bleek aanvallende middenvelder Ruben de Bruin een ware plaag voor het centrale duo Jop Vianen en Sjoerd Zuijdervliet. Zij moesten dan ook toezien hoe De Bruin in de vijftigste minuut Vianen zijn hielen liet zien en één-op-één met keeper Aartman makkelijk diagonaal binnen wist te schieten. Koud bijgekomen van de gelijkmaker mocht Aartman voor de tweede keer vissen. Een afgeslagen corner werd zes minuten na de 1-1 snoeihard binnengeschoten door Martijn Vink, Aartman zal de prachtige uithaal waarschijnlijk alleen gehoord hebben. Zwammerdam had daarna de smaak te pakken en drukte de bezoekers steeds verder terug. Ruben de Bruijn tekende halverwege het tweede bedrijf voor zijn tweede goal en linksbuiten Justin Bons zorgde vlak voor tijd voor de uiteindelijke 4-1 nederlaag.

Sjoerd Zuijdervliet was na afloop uiteraard teleurgesteld. “Ik denk dat de organisatie in de eerste helft goed was. In de rust zeggen we nog tegen elkaar dat we die eerste vijftien minuten goed moeten doorkomen maar sta je na tien minuten met 2-1 achter. Zij gaven de tweede helft meer druk en speelde makkelijk onder onze druk vandaan, de ruimte tussen de linies werd toen ook te groot. Jammer want in de eerste helft geef je niets weg.”

Het mag duidelijk zijn dat Zevenhoven een loodzwaar seizoen tegemoet gaat. De promovendus heeft duidelijk moeite met het niveau in de derde klasse en mist ten opzichte van vorig jaar natuurlijk grote namen als Jordy Zwart, Marco Pellegrom en Lennart van Zon. De kans dat Robert Mooren voor lange tijd wegvalt is ook groot. Problemen dus voor trainer Ter Hoeve die de moed er in zal moeten houden. Zijn jongens zakken zeker niet door het ijs, blijven de gehele wedstrijd strijden maar missen tot op heden nog de kwaliteit om punten te pakken. Volgende week mag men het weer gaan proberen wanneer DoCoS bij de hekkensluiter op bezoek komt.