0172SPORT, Rohda '76-Sportief

Sportief blijft steken op 0 na verlies bij Rohda’76

Bodegraven | Voor Sportief stond zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen het eveneens nog puntloze Rohda’76 op het programma. Een uitgelezen kans om afstand te nemen van de onderste plaatsen dus. Helaas moet men constateren dat het na een niet eens zo heel onaardige wedstrijd nog altijd onderaan de ranglijst verkeert.

Het probleem is tot op heden duidelijk; Sportief weet het net maar niet te vinden. Ook aanvalsleider Stijn Molenaar, normaliter ook in een minder seizoen van de groen-witten toch wel goed voor dubbele cijfers qua doelpunten, staat nog altijd slechts op één goal. Kansen speelt Sportief genoeg bij elkaar, daar ligt het niet aan.

Zo ook in Bodegraven. Sportief begon goed aan de wedstrijd en was vooral in de duel scherper en feller dan de plaatselijke blauwhemden. Sportief speelde binnen twintig minuten drie grote kansen bij elkaar maar zowel Sven van Oudenalen, Justin Verkerk als Molenaar wisten de geboden kansen niet om te zetten in een voorsprong.
De thuisploeg leek wakker en liet ook van zich horen en voetbalde zich ook naar twee goede kansen, waarvan er één op de paal uiteenspatte. Toch waren het de bezoekers die via aanvoerder Tosca Wens aan de leiding kwamen. Een snelle aanval over de flank bracht de bal in het strafschopgebied voor de voeten van de aanvoerder en vanaf daar was het een koud kunstje de 0-1 op het bord te zetten. Dat men niet met een comfortabele 0-2 ruststand ging rusten was geheel aan Sportief zelf te wijden. Een grote mogelijkheid van werd door Verkerk verprutst die te lang de tijd nodig had om voor de keeper de juiste keuze te maken. In plaats van 0-2 ging men aan de thee met domper, want vlak voor rust repareerde de ploeg van Arjen Linstra de opgelopen schade alsnog.

‘We missen steeds de scherpte om de kansen af te maken’

Tosca Wens legt het probleem van Sportief blood

De tweede helft was gelijk opgaand en zou degene die de voorsprong zou pakken het duel gaan winnen. De thuisploeg was dichtbij maar wederom bracht het aluminium redding, ditmaal de lat boven keeper Nick Stark. Sportief kreeg evenals de opponent mogelijkheden, maar duidelijk werd dat kansen missen in de koppies is gaan zitten bij de ploeg van Cor Stoof. Steeds hapert de machine in de laatste fase.

Rohda’76 sloeg vervolgens met nog een kleine tien minuten op de klok hard toe, zij het fortuinlijk. Een diepe bal viel achter de verdediging en viel tussen een Rohda-aanvaller Rick Vogels en de uitkomende keeper Stark die uiteindelijk eerder bij de bal was. Alleen maaide de onfortuinlijke doelman vol over het leer heen waarna Vogels de makkelijkste goal uit zijn carrière kon aantekenen. De blunder van Stark bleek een mokerslag die Sportief niet meer te boven zou komen.

Aanvoerder Tosca Wens kon de vierde verliespartij op rij maar moeilijk verkroppen. ‘Er was niks aan de hand en verdienen vandaag gewoon meer. We geven denk ik weinig tot niks weg en moeten de rust in gaan met een voorsprong. Ook de tweede helft moeten we op voorsprong komen maar we missen steeds de scherpte om de kansen af te maken. Dat je vervolgens zelfs nog verliest nadat Nick een voor zijn doen zeldzame fout maakt is extra zuur. Een gelijkspel was hier zeker op zijn plaats, maar gezien de kansen hadden we eigenlijk moeten winnen…’