Altior pakt in slotfase de volle buit tegen 9 RVC’ers

Langeraar | Altior heeft goede zaken gedaan door het thuisduel met het laag geklasseerde RVC’33 winnend af te sluiten waardoor men de aansluiting heeft gevonden naar de middenmoot. Hoogstaand was het allerminst, sterker nog het keurkorps van Arjan van der Laan speelde meer dan een helft tegen tien man. Pas toen de bezoekers met negen verder moesten sloegen de oranjehemden toe.

Altior kreeg al na vijf minuten spelen een goede kans de score te openen toen Tim Heikoop op rechts werd vrijgespeeld door Tom van der Weijden. Heikoop koos de korte hoek maar zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal naast gaan. Altior was slordig in de opbouw en het moet trainer Arjan van der Laan een doorn in het oog geweest zijn dat vooral verdediger Tom van Vliet compleet vrije ballen zomaar inleverde. Steeds koos hij ervoor de lange crossbal te spelen, even vaak was er in geen velden of wegen een medespeler te ontdekken op de plek waar de vuurpijlen weer grond raakten…

Wel kwam Altior na iets meer dan twintig minuten aan de leiding. Aanvoerder Thijs Noordsij kon na een kluts op links veertig meter overbruggen en bleef oog in oog met de RVC-goalie rustig en schoof de bal tegen de touwen, 1-0. RVC’33 leek wakker en voerde de druk op Altior iets op. Eerst bracht keeper Jeroen Sassen knap redding nadat verdediger Rody Blommestijn tot twee keer toe verkeerd timede, daarna bewees Altior het nut van mensen bij de paal bij corners. Eveneens tweemaal kon er op de doellijn redding worden gebracht. Van Vliet gaf RVC’33 op knullige wijze een derde corner in korte tijd en deze leverde prompt een doelpunt op. Vanaf randje zestien schoot RVC’33-middenvelder Aartjan van Dijk door een woud van benen raak, 1-1.
Dezelfde Van Dijk kon nog voor rust gaan douchen toen hij na commentaar zijn tweede gele kaart ontving. Met een man meer kon Altior meer dan een helft op zoek naar een hernieuwde voorsprong.

Het werd een hele lange zoektocht. Altior was onzorgvuldig, hield het veld niet groot en RVC’33 kende weinig moeite om stand te houden. De bezoekers hadden zelfs kort na rust nog de beste kans toen wederom vanuit een corner van dichtbij de kans op 1-2 werd overgekopt. Pas nadat RVC’33-aanvaller Rens Mathot zijn ploeg dupeerde en op schandalige wijze Sven de Regt torpedeerde waarna rood volgde, wist Altior het overtal te benutten. Vier minuten voor tijd torende Heikoop boven iedereen uit en promoveerde een voorzet van Noordsij prachtig tot doelpunt. De opluchting in het Altior-kamp was groot. De overwinning tegen de negen Reeuwijkers kwam uiteraard niet meer in gevaar…

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer (46. Sven de Regt), Tom van Vliet (84. Sebastiaan van Veen), Rody Blommestijn, Sven van Vliet; Tim Heikoop, Sam van der Meer, Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Luuk den Haan (46. Joost Sassen), Rick Keijzer

Foto’s: Letty Blanken-de Heij, klik hier voor meer foto’s.