Z.V. de Plas verliest in Hoofddorp

Hoofddorp | Zaterdag 9 oktober speelde onze De Plas heren 1 om 20:30 uur in het Koning Willem Alexander bad. De wedstrijd begon al met een vroeg tegendoelpunt van ZPCH. Al snel maakte onze topscoorder Thijs Valstar de gelijkmaker met een prachtige backhand van de midvoor positie. Beide ploegen bleven scoren, Thijs Valstar maakte al snel de 2-2 en kort daarna maakte ZPCH alweer 3-2 ervan.

Na een minuut verder spelen maakte Rowin Esser de gelijkmaker en veranderde de stand in 3-3. Peter Vork maakte een ‘U20’ waardoor ZPCH een man meer had en in een makkelijke overtal situatie wisten te scoren, waardoor De Plas op een 4-3 achterstand kwam. Brian van Eijk wist de 4-4 te maken vlak voor rust. De Plas wist de stand op een 4-4 te eindigden in de 1e periode.

Na een korte break mochten de teams klaar gaan liggen voor de 2e periode. Al snel kwam er een doelpunt van De Plas wat gemaakt werd door Tim van Tongeren en werd de stand 4-5 voor De Plas. Vervolgens twintig seconden later maakte Janko van der Haak een overtreding en kreeg een U20, waardoor ZPCH opnieuw een man meer had. Helaas wisten ze daaruit te scoren waardoor de stand weer gelijk kwam te staan: 5-5. ZPCH kreeg door de gelijkmaker meer zelfvertrouwen. De score liep al snel op naar een 9-5 achterstand. De Plas had een time-out aangevraagd om even de koppies bij elkaar te houden en de focus terug te brengen. De focus kwam weer terug bij De Plas en wisten weer te scoren. Thijs Valstar maakte de 9:-6 waardoor De Plas hun zelfvertrouwen weer terug kreeg. Het fluitsignaal ging af voor het einde van 2e periode, de teams moesten van kant wisselen en kregen twee minuten rust.

De 3e periode wist ZPCH het eerste doelpunt te scoren waardoor de stand op 10-6 kwam te staan. Zeven seconden later wist Thijs Valstar zijn vierde doelpunt te maken en werd het 10-7. De frustratie was hoog bij ZPCH, waardoor er twee uitsluitingen kwamen en een strafschop daarna. Janko van der Haak wist die te scoren en daardoor kwam de stand op 10:8 te staan. De coach van ZPCH was het duidelijk niet eens met de strafschop en kreeg dus en gele kaart. Ruim en minut daarna wist ZPCH te scoren en kwam de stand op 11-8 te staan. Greig Bannatyne worstelde zich los van de tegenstander en scoorde een prachtig doelpunt waardoor de stand op 11-9 kwam te staan. ZPCH wist weer te scoren waardoor het weer 12-9 werd. Thijs Valstar zag het team in elkaar zakken dus gooide er nog een schepje bovenop. Thijs Valstar lag op zijn favoriete plekje op de midvoor en wist met een prachtige backhand te scoren, waardoor het weer 12-10 kwam te staan. ZPCH schrok daarvan en wisten het niet meer, en maakte dus een zware overtreding waardoor ze een U20 kregen. De Plas kwam dus in een man meer situatie die ze mooi wisten uit te spelen met een pracht doelpunt van Emil Hoogstad. De 3e periode kwam te eindigen in een 12-11.

Na een prachtige comeback van De Plas gaan we de 4 periode in. De Plas startte sterk in de 4e periode. Janko van der Haak wist de gelijkmaker te scoren, waardoor de stand weer in evenwicht kwam: 12-12. De Plas dacht dat ze er al waren, waardoor de concentratie weer helemaal weg was. ZPCH deed een schepje er bovenop en scoorde de ene na de ander. Na 3.30 minuten verder spelen kwam de stand op een 17-12 te staan. Emil Hoogstad wist nog de laatste treffer te maken waardoor het 17-13 werd. De tijd was om en het laatste fluitsignaal ging af. De Plas verloor het uitduel van ZPCH met 17-13. Het was een doelpuntrijke wedstrijd. Helaas verloren, maar hier leren we weer van. Wij kijken nu al uit naar het volgende thuisduel.