0172SPORT, Bakker & De Vos, sportfysiotherapie

Sportblessure? Sportfysiotherapie!

Advertorial | Sporten is gezond, dat is algemeen bekend. Helaas gaat sporten soms samen met blessures. De sportfysiotherapeut is dé aangewezen persoon om de sporter te begeleiden bij diens terugkeer naar de sport.

Meestal weten sporters wel van het bestaan van de sportfysiotherapeut. Echter, vaak wordt, bij een langer durende blessure, gedacht dat het met rust wel over zal gaan. Vaak blijkt dit niet het geval te zijn en als de training wordt hervat treedt de blessure toch opnieuw op.

De sportfysiotherapeut is dé deskundige bij uitstek om een sportblessure te beoordelen, te onderzoeken en vervolgens aan te geven hoe daarmee om te gaan; soms door rust te nemen, maar veel vaker door aangepast te trainen en actief te werken aan het herstel. Veel blessures zijn bijvoorbeeld het gevolg van een verminderde stabiliteit en spiercontrole van de romp en door hier gericht aan te werken zijn problemen te voorkomen.

0172SPORT, Bakker & De Vos, sportfysiotherapieDe sportfysiotherapeut werkt niet alleen in de praktijk maar gaat ook, samen met de sporter, sportspecifiek trainen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wekelijks op het veld van SV Nieuwkoop. In overleg met deze voetbalclub mogen de sportfysiotherapeuten gebruik maken van het sportveld om daar specifiek te werken aan zaken als looptechniek, traptechniek en dergelijke.

Voor sportmedische begeleiding kunt u terecht bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop, waar de sportfysiotherapeuten Mark de Vos, Kim van der Pijl en Linda Hoogendoorn garant staan voor een deskundige behandeling en begeleiding op maat. Regelmatig wordt daarin samengewerkt met één van de manueel therapeuten of met de sportmasseur Remco Tuithof.

De sportfysiotherapeuten verzorgen daarnaast het GRATIS sportspreekuur op de dinsdagavond van 18 – 19 uur waar iedere sporter terecht kan met vragen over blessures.

Meer informatie vindt u op www.bakkerendevos.nl Wilt u persoonlijk advies of behandeling? Maak dan een afspraak via 0172-575261, mail naar info@bakkerendevos.nl of bezoek het sportspreekuur op Vijverhof 1 in Nieuwkoop.

Voorbeschouwing RCL – TAVV

Voorbeschouwing IJsselmonde – Nicolaas Boys