Resterend programma voor onze zaterdagclubs

Na drieëntwintig speelronden weten de meeste teams hoe de vlag ervoor hangt. Voor ons als trouwe volgers van de acht clubs tijd om de balans op te gaan maken en om te zien welke ontsnappingsroutes er nog op het pad komen voor met name de teams die in de onderste regionen bivakkeren. Een overzicht:

TAVV (2C)
Voor TAVV is er nog maar één denkbaar scenario: Zelf alles winnen en dan moet S.C. Monster alles verliezen. Het verschil met de P/D plaatsen is acht punten met nog drie ronden te gaan. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het een kansloze onderneming lijkt, maar er zijn al gekkere dingen gebeurd. De Aardammers hebben een veel zwaarder programma voor de kiezen. Voor de volledigheid volgt hieronder het programma van de twee ploegen, die gaan uitmaken wie er rechtstreeks zal degraderen:

Zaterdag 11 mei: DSO (1)-TAVV, SC Monster-Berkel (7)
Zaterdag 18 mei: TAVV-Voorschoten (2), SVC’08 (11)-SC Monster
Zaterdag 25 mei: Soccer Boys (6)-TAVV, SC Monster-UVS (3)

(tussen haakjes de huidige klassering van de tegenstanders in de tussenstand)

Nieuwkoop (3A)
Het gat naar de ereplaatsen, die aan het einde van de competitie recht geven op nacompetitie, is op zaterdag 20 april definitief geslagen, zo lijkt het. Het enige wat zeker is, is dat de oranjehemden veilig zijn en eigenlijk niets meer hebben om voor te spelen in het restant. De marge naar de derde en/of vierde plaats is zes punten. Er is nog een kleine theoretische kans dat er een nacompetitieplaats gehaald kan worden, maar dan moet in eerste instantie het treffen met Sporting Leiden gewonnen worden. Lukt dat niet, dan is het over en sluiten voor wat betreft seizoen 2018-2019:

Zaterdag 11 mei: Nieuwkoop – Sporting Leiden (3)
Zaterdag 18 mei: DWO (12) – Nieuwkoop
Zaterdag 25 mei: Nieuwkoop – Blauw Zwart (9)

NSV’46 (3A)
De Noordenaren moeten het zelf gaan doen de komende drie wedstrijden en dan maar hopen dat concurrent BSC’68 punten gaat morsen in de resterende wedstrijden. Ook NSV’46 heeft het dus niet meer in eigen hand om na slechts één jaar alweer de stap terug te moeten maken richting de vierde klasse. Maar nog altijd gloort er hoop in de wit-rode harten, want het verschil is tenslotte maar één punt. Een overzicht:

Zaterdag 11 mei: NSV’46-Lugdunum (4), DSVP (5)-BSC’68
Zaterdag 18 mei: CVC Reeuwijk (10)-NSV’46, BSC’68-Van Nispen (1)
Zaterdag 25 mei: NSV’46-Sporting Leiden (3), Alphia (8)-BSC’68

Aarlanderveen (4A)
‘De trots van de Polder’ heeft de schaal al reeds in bezit. Uitdaging die er nog wél in zit is het seizoen als ongeslagen kampioen af te willen maken. Het enige verschil met de overige zeven clubs is dat de groen-witten nog een duel tegoed hebben. Dit moet op 4 mei gaan gebeuren tegen het Boskoopse Floreant, dat nog volop meestrijdt om de ereplaatsen. Zij staan bovenaan in de derde periode en willen dit over de streep gaan trekken in de komende weken. Want doordat het nu wegvallende LSVV’70 de tweede periode heeft gepakt is dat een groot issue voor de geel-blauwen:

Zaterdag 4 mei: Aarlanderveen-Floreant (4)
Zaterdag 11 mei: Aarlanderveen-Koudekerk (9)
Zaterdag 18 mei: Woubrugge (6)-Aarlanderveen
Zaterdag 25 mei: Aarlanderveen-Roodenburg (10)

Zevenhoven (4A)
De geel-roden moesten op eigen veld toestaan dat de tegenstander de kampioensschaal voor zich opeisten. Toch figureerden de mannen van Chris Snatersen allerminst. Na een vroeg opgelopen achterstand knokten de Zevenhovenaren zich terug in de wedstrijd, maar tot een punt kwam het echter niet. Het geeft wél aan dat deze ploeg meer kan als dat de stand van de ranglijst doet vermoeden. Echter heeft het dit seizoen te vaak aan de verkeerde kant van de score gezeten en dan kun je niet meer spreken van toeval. Maar men is hard bezig om volgend seizoen beter voor de dag te komen dan deze jaargang:

Zaterdag 11 mei: FC Oegstgeest (2)-Zevenhoven
Zaterdag 18 mei: Meerburg (12)-Zevenhoven
Zaterdag 25 mei: Zevenhoven-Koudekerk (9)

Sportief (4B)
Net als in 4A was er dit seizoen één ploeg die boven alles en iedereen uitstak. In deze klasse was Gouda oppermachtig, maar vanaf plaats twee was de strijd volledig open tussen Kamerik, WDS, VEP, Woerden en SIVEO’60. In het rijtje van plaats zeven tot en met tien hoopten wij Sportief te vinden en dat bleek te kloppen. Echter heeft men het in een aantal wedstrijden laten afweten, maar juist in andere wedstrijden lieten de mannen van Cor Stoof zien dat zij wellicht meer in hun mars hadden dit seizoen. Het was nog wat te wispelturig allemaal, maar misschien is dat er volgend seizoen wel af:

Zaterdag 11 mei: Kamerik (2)-Sportief
Zaterdag 18 mei: Sportief-Rijnstreek (13)
Zaterdag 25 mei: VEP (4)-Sportief

Archieffoto Kees Verhaar

Voorbeschouwing Aarlanderveen – Floreant

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Vrijheid