Reserves van Noordwijk maatje te groot voor Zevenhoven

Noordwijk | Dinsdagavond heeft Zevenhoven zijn eerste bekerwedstrijd afgewerkt. Doordat aanstaande zaterdag de 0172SPORT-CUP op het programma staat, was de bekerwedstrijd tussen Noordwijk 2 en Zevenhoven met vier dagen vervroegd. Na negentig minuten bleek de reserve hoofdklasser een maatje te groot voor de ploeg van Chris Snatersen: 7-1.

Voor Zevenhoven was het alweer de vijfde wedstrijd in de voorbereiding. De eerste twee wedstrijden werden verloren (1-2 nederlaag tegen Aarlanderveen en 4-0 nederlaag tegen CVC Reeuwijk). In beide wedstrijden kregen veel spelers de kans om zich te laten zien en werd er vooral aan de wedstrijdconditie gewerkt.

In de daaropvolgende oefenwedstrijden tegen Rohda ’76 (2-5 overwinning) en VEP (1-2 overwinning) was de equipe van Snatersen zo goed als compleet. In deze wedstrijden werd er prima veldspel vertoond en vooral in de laatste wedstrijd tegen VEP liet Zevenhoven over een langere periode goed voetbal zien, maar vergat men verder afstand te nemen van de zebra’s uit Woerden.

Voor de wedstrijd tegen Noordwijk bleek Snatersen tevreden over de voorbereiding tot dusverre. ‘Het loopt tot nu toe heel aardig om eerlijk te zijn. Ik zie nu al veel stabiliteit en rust in ons spel, ik vind ons best volwassen spelen. De concurrentie is groot, dat is ook te merken. Maar bijna iedereen doet het goed momenteel. We zijn op de goede weg.’

In de eerste bekerwedstrijd mochten de nieuwelingen Tobias van der Voorn en Chris den Haan (viel na 25 minuten wel uit met hamstringklachten) hun officiële debuut maken als basisspeler, voor Marco Pellegrom was het zijn rentree in het geel en rood. Al snel bleek dat het voor Zevenhoven een zware en leerzame avond zou worden. Na een kwartier keek men al tegen een 2-0 achterstand aan en bij rust stond er een 4-1 stand op het scorebord. De enige Zevenhovense treffer kwam op naam van Robin Leliveld na voorbereidend werk van Nick Mooren. In de tweede helft liep Noordwijk 2 – een ploeg die vorig seizoen net geen kampioen werd in de reserve hoofdklasse – uit naar 7-1.

‘We hebben zelf geen eens onaardig gespeeld. Het krachtsverschil was gewoonweg te groot en het was dan ook onhaalbaar om een goed resultaat neer te zetten. Dat werd al heel snel duidelijk. Daarnaast bleken er bij Noordwijk ook nog vijf spelers uit het eerste elftal mee te doen’, aldus een reële Chris Snatersen.