0172SPORT, NSV'46, Hertha, Kamiel Disseldorp

NSV’46 wint eerste oefenwedstrijd

Noorden | Voor de Noordenaren stond afgelopen zaterdag onder de brandende zon de eerste oefenwedstrijd van deze campagne op het programma. Het Vinkeveense Hertha, ook uitkomend in de 4e klasse zaterdag en daar normaliter geen hoogvlieger, werd vrij gemakkelijk met 3-0 aan de kant gezet.

Vanwege de warmte werd er besloten om de wedstrijd op te delen in drie delen van vijfentwintig minuten. Trainer Dennis van den Ing miste een flink aantal bekende namen door uiteenlopende redenen. Zo heeft Menno van Zuijlen een breuk opgelopen in de arm en raakte Nicky van Diepen tijdens de training geblesseerd aan de knie. Aan de andere stond Mitchel Pijpers na lange tijd weer aan de aftrap en maakte de van Sportief overgekomen Mathijs Maaijen zijn debuut als ‘Koet’.

NSV’46 was duidelijk de betere ploeg, hoewel het een (te) laag tempo hanteerde om Hertha echt van het kastje naar de muur te spelen. Vooral in de eindfase was het vaak onnauwkeurig. Lars de Jong maakte in het eerste bedrijf de openingstreffer nadat hij eerste twee Vinkeveners het bos in stuurde. In het tweede bedrijf wist Kamiel Disseldorp tweemaal tot scoren te komen.

In het derde deel van de wedstrijd werd er volop gewisseld en kregen veel jonge jongens de kans om een goede indruk achter te laten op de technische staf. Gescoord werd er niet meer.

Basisopstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Mathijs Maaijen, Stefan van Tol ©, Jelle Verlooij; Mitchel Pijpers, Daan Koot, Lars van der Zwet, Cas van der Hoorn, Robbin Verhaar; Lars de Jong, Kamiel Disseldorp

Foto: Kamiel Disseldorp in actie – archief Kees Verhaar

0172SPORT, halve marathon Nieuwkoop, 1 september

Zondag 1 september: Halve Marathon Nieuwkoop

Reserves van Noordwijk maatje te groot voor Zevenhoven