Prima combinerend Nieuwkoop start met knappe zege op Alphia

Nieuwkoop | Ook Nieuwkoop opende dit weekend de competitie en deed dit met een thuiswedstrijd waarin het Alphia ontving. Na een wisselvallige voorbereiding moesten de oranjehemden op zoek gaan naar de eerste punten tegen de ambitieuze Alphenaren die dit seizoen hebben ingezet op de nacompetitie.

In de opstelling van Nieuwkoop stonden twee namen die opvielen. Stan Boekel mocht beginnen op het middenveld en Mike van Schie stond voorin aan de aftrap. Verder stonden er geen verrassingen in de basis bij Nieuwkoop. Bij Alphia stond Dennis Boer in de basis. Hij speelde vorig seizoen nog in het oranje van SV Nieuwkoop.

Nieuwkoop speelde in balbezit een ijzersterke eerste helft. De eerste echte kans kon genoteerd worden na een klein kwartiertje voetbal. Mike van Schie probeerde een voorzet achter het standbeen langs binnen te werken, maar de bal werd op de lijn tegengehouden door een Alphense verdediger. Diezelfde Van Schie was een paar minuten later opnieuw dichtbij, maar zijn kopbal ging over. De bezoekers probeerde het met wat schoten uit de tweede lijn, maar wisten doelman Thomas Boekestein niet te verrassen.

Nieuwkoop had het spel in handen en het gevoel dat de goal kon vallen kwam steeds meer. Andermaal Van Schie was met een harde kopbal dichtbij, maar een stijlvolle redding van de Alphia-doelman voorkwam de eerste goal voor de jongeling. Diezelfde doelman moest een paar minuten later alsnog capituleren. Hij bracht eerst redding op een inzet met het hoofd vanuit een corner maar de rebound die hij moest toestaan was een prooi voor Chiel Groenewoud die van dichtbij binnentikte. De verdiende 1-0 was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het even wachten op de kansen. Na ongeveer een uur had Groenewoud zijn tweede van de middag kunnen maken, na een goede pass van Sam Vijfhuizen, maar hij vond de voeten van de keeper. Later was het Stan Boekel die oog in oog met de keeper niet wist te scoren. Een rebound van Boy Vork trof ook geen doel. Alphia had in de tweede helft weinig mogelijkheden in de buurt van het Nieuwkoopse doel. De verdediging stond als een huis. Het enige noemenswaardige gevaar van de bezoekers kwam voort uit een snelle omschakeling, waarin Alphia een overtal had. De spits die de bal tegen de touwen moest schieten maaide echter volledig over de bal heen. De 1-0 stand werd over de eindstreep getrokken en bij het laatste fluitsignaal was de vreugde groot aan de kant van de thuisploeg. Een prima start van de competitie, vond ook debuterend Nieuwkoop-trainer Manfred van den Bosch die na afloop voor onze camera verscheen bij John Kwakkebos. Dat interview vind je hier.