Matig Zevenhoven ontsnapt in openingswedstrijd

Zevenhoven | Door een geweldig genomen vrije trap van spits Marco Pellegrom ontsnapte Zevenhoven zaterdag aan puntverlies. Het attractief en fris spelende Zwammerdam verdiende minimaal een punt tegen de tegenvallende thuisploeg. De opluchting was daarom groot bij iedereen die de mannen van Chris Snatersen een warm hart toedraagt.

Aan kwaliteit dus geen gebrek dit seizoen bij de plaatselijk SV, maar om de poppetjes op de juiste plek te krijgen zal er nog even door gepuzzeld moeten worden. Het gekozen systeem met drie verdedigers viel afgelopen zaterdag in ieder geval niet goed uit tegen het drie spitsen systeem van Zwammerdam. Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet had er zo zijn mening over: ‘In de voorbereiding pakte dit systeem een aantal keer wel goed uit. Tegen een tegenstander met een goede voorhoede is dit systeem wat lastiger. In de tweede helft hebben we het omgezet naar 4-3-3 om van achteruit toch beter te gaan staan in de organisatie.’

In de eerste helft was alleen Robert Mooren een keer gevaarlijk, hij wist zijn kans – vrij voor de keeper – niet te benutten. Het was het enige hoogtepunt van een zeer matige eerste helft die bol stond van de foute passes en aannames. De spelers van Zevenhoven waren vooral bezig met het zoeken naar de juiste positie in het veld.
Aanwinst Maurits Splinter is ook nog zoekende, aan werklust geen gebrek maar effectief is het nog niet. Het is duidelijk dat beide partijen nog aan elkaar moeten wennen. Opvallend is overigens de afwezigheid van Bart Verlooij, de man die vorig seizoen het middenveld met zijn uitstekende verdedigende kwaliteiten bij elkaar hield lijkt nog niet in het plaatje van Chris Snatersen voor te komen.

‘Vooral ons veldspel was slordig en dan maakt de formatie niet eens zoveel uit’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

In de tweede helft leek de thuisploeg inderdaad iets logischer gepositioneerd te staan, het veldspel bleef helaas van hetzelfde niveau. Kansen gaf de ploeg nauwelijks nog weg en met een weergaloos genomen vrije trap in de tachtigste minuut van Pellegrom kwamen de geelhemden alsnog goed weg en hield het de drie punten in eigen huis. Robert Mooren kreeg hierna nog een domme rode kaart (tweede geel) na het wegtrappen van de bal. Ondanks dat Zevenhoven hierna met tien man verder moest kwam het niet meer in gevaar.
Dat er nog een weg te bewandelen valt voor trainer Chris Snatersen en zijn mannen is na zaterdag wel duidelijk. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Alphense Boys, een ploeg die vorig seizoen nog hoge ogen gooiden en dus zal Zevenhoven zich snel van een betere kant moeten laten zien.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Bekijk hier de samenvatting van onze collega’s van Studio Alphen

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Jordy Zwart, Sjoerd Zuijdervliet ©, Mika Valentijn; Falco de Lange (71. Jop Vianen), Tobias van der Voorn (41. Berry Peters), Maurits Splinter, Robert Mooren, Jesper Rijneker; Marco Pellegrom, Nick Mooren

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Prima combinerend Nieuwkoop start met knappe zege op Alphia

0172SPORT, Oliveo-Altior

Altior start de competitie met puntje na zeer late goal