Peter van der Zwet wint Jumbo Bas Bobeldijk Poule 2022

Noorden | Afgelopen seizoen begonnen we voor de derde keer aan de Jumbo Bas Bobeldijk Poule. De eerste twee seizoenen werd de poule abrupt beëindigd door het voortijdig stilleggen van de competities vanwege Corona. Ditmaal werd het seizoen wel uitgespeeld en hebben we de voetbalreis voor twee personen naar Engeland eindelijk kunnen weggeven. Peter van der Zwet ging er in het slotweekend met de felbegeerde cheque vandoor.

Dat Van der Zwet met de eerste prijs aan de haal gaat, mag opvallend worden genoemd. ‘Pas na de winterstop kwam ik in de top-10 terecht. Toen dacht ik wel “nu moet ik hem even serieus gaan invullen”. Dus geen grote uitslagen meer, maar vooral 1-0, 2-0 en 2-1. Daar kom je dus best ver mee. Eigenlijk mag ik denk de meest constante worden genoemd. Elke week haalde ik tussen de vijftien en twintig punten. Ik ben bijvoorbeeld nooit de weekwinnaar geweest.’

En daarmee slaat Van der Zwet de spijker op z’n kop. Zo versloeg hij Robin van Koert uiteindelijk met 21 punten verschil, terwijl Van Koert driemaal weekwinnaar en eenmaal maandwinnaar werd. ‘Robin kwam al naar me toe dat ik de prijs voor z’n neus heb weggekaapt, haha.’ Toch had Van der Zwet de eindoverwinning ook een beetje aan Van Koert z’n club TAVV te danken. Vijf van de zeven bonusvragen wist hij namelijk goed te voorspellen en mede daarom maakte hij in het slotweekend nog de sprong over een aantal concurrenten heen. ‘Ik had een aantal bonusvragen op TAVV ingevuld, dacht dat Sportief de meeste tegendoelpunten zou krijgen en had bijvoorbeeld ook het aantal gelijke spelen in de derby’s goed. Daarmee moet je een beetje geluk hebben, want ik dacht dat ik er veel te weinig had gedaan’.

‘Ik mag denk de meeste constante speler worden genoemd, elke week haalde ik tussen de 15 en 20 punten. Ik ben bijvoorbeeld nooit de weekwinnaar geweest.’

Peter analyseert zijn winst in de Jumbo Bas Bobeldijk Poule

Het invullen van de poule deed Van der Zwet overigens altijd op zijn werk bij Van der Peet. ‘Elke vrijdagmiddag gingen we met Bob van der Hoorn, Twan van der Peet en Rick Groen in ‘t Wout er voor zitten. Dan namen we de wedstrijd voor het aankomende weekend door en deden we onze voorspellingen. Veel uitslagen heb ik dus ingevuld door een beetje logisch na te denken, maar bij Altior heb ik wel veel zitten gokken. Bij mijn eigen club NSV’46 heb ik vaak veel punten gescoord en ook Nicolaas Boys had ik vaak goed. Overigens baalde ik wel van het doelpunt van Zevenhoven in de laatste minuut tegen Siveo ’60. Ik had 1-1 ingevuld wat me ook dubbele punten zou opleveren, toen dacht ik wel even dat het me de eerste plaats kon kosten…’

Toch bleek het genoeg voor de eindoverwinning en mag Van der Zwet, die volgens eigen woorden een van de oudste deelnemers is, aankomend seizoen zijn voetbalreis naar Engeland gaan verzilveren. ‘Ik ga met mijn vrouw Christine. M’n dochter Jamie zat er ook op te azen, haha. Mijn voorkeur gaat uit naar Londen of Liverpool. Tottenham tegen Leeds lijkt me wel wat, of wellicht een wedstrijd van West Ham United. Maar eigenlijk vind ik alles goed…’

Peter, namens de redactie van 0172SPORT van harte gefeliciteerd met je prijs! Onze partner JRM Reizen zal contact opnemen met Peter over de invulling van de voetbalreis. En uiteraard gaan we volgend seizoen door met de poule en hangen we er ook dan weer een mooie prijs aan vast.

De top-10 voor dit seizoen was als volgt:
1. Peter van der Zwet – 558 punten
2. Robin van Koert – 537 punten
3. Jeroen Hendriks – 534 punten
4. Nick Vork – 532 punten
5. Jesse Verduyn – 520 punten
6. Nico en Elly Vork – 513 punten
7. Boy Vork – 501 punten
8. Erik Luijben – 498 punten
9. Wesley Fransen – 497 punten
10. Andre Stichter – 495 punten

De antwoorden op de bonusvragen waren als volgt:
Welke van onze clubs wordt er kampioen? Geen
Welke van onze clubs maakt de meeste doelpunten? Aarlanderveen
Welke van onze clubs krijgt de meeste doelpunten tegen? Sportief
Hoeveel derby’s eindigen in een gelijkspel? Vier
Welke club levert de topscorer van de Intersport Twinsport Topscorers Troffee? TAVV
Welke club houdt het meeste keer ‘de nul’? TAVV
Welke van onze clubs speelt het meeste keer gelijk? TAVV

Feestelijke afsluiting 25e editie ‘t Vos Open

Beker-indeling bekend gemaakt; Altior en TAVV treffen elkaar opnieuw