Zevenhoven herstelt zich na moeizame start

Kamerik | Het nietige Kamerik, dat met slechts drie punten de onderste plaats inneemt, maakte het Zevenhoven in de eerste helft knap lastig. De opportunistische spelopvatting van de thuisploeg werd in de eerste helft beloond met een 1-0 voorsprong gevolgd door een grote kans op meer. In de tweede helft bleek deze speelwijze toch teveel kracht te hebben gekost, waardoor de ploeg van Chris Snatersen uiteindelijk een simpele en meer dan verdiende 1-4 overwinning wist te behalen.

Het was windstil in Kamerik en met een prachtig voorjaarszonnetje over het mooie nieuwe sportpark Mijzijde leken de meegereisde Zevenhoven supporters eindelijk weer eens op hun wenken bediend te worden. Eindelijk mocht de hoofdmacht weer eens aantreden en alle ingrediënten leken aanwezig voor een heerlijke pot voetbal. Helaas werd het goede humeur al snel omgezet naar gemor. De thuisploeg vloog uit de startblokken, zette Zevenhoven vanaf het middenveld vast en vocht letterlijk voor elke bal. Bij elke lichte overtreding schreeuwde de ploeg massaal om een vrije trap en men schaamde zich er ook niet voor om bij scheidsrechter Strijd een verzoek voor een gele kaart in te dienen. Gelukkig deed de geroutineerde leidsman zijn naam eer aan en trok slecht éénmaal geel voor Robert Mooren, die in de beginfase wel heel opzichtig een tegenaanval neutraliseerde. Het was overigens wel een teken dat Zevenhoven niet goed in de wedstrijd zat en een tegengoal kon ook bijna niet uitblijven. Na geknoei achterin, van met name Robin van Mever, was de vroege achterstand een feit en de bezoekers mochten van geluk spreken dat Kamerik tien minuten later namens Jelle de Wit de één-op-één met Jordy Aartman niet wist te verzilveren, anders had de schade wellicht niet te overzien geweest. Ondanks een zware eerste helft zonder noemenswaardige kansen voor de bezoekers was het uiteindelijk de uitstekend spelende en hardwerkende Maurits Splinter die Zevenhoven langszij bracht met een prachtig afstandsschot.

‘Tijdens de eerste helft was het wel zichtbaar dat we een tijd niet hebben gespeeld, we waren erg slordig in het begin. Zij waren overigens super fel en maakte het ons erg lastig’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

In de tweede helft leek de koek op bij Kamerik, de ploeg had ongelooflijk veel energie gestopt in het eerste deel van de wedstrijd en daar moest de thuisploeg duidelijk de tol voor betalen. Eerst was het Falco de Lange die knap vanaf links de 1-2 binnen schoot. Een niet al te best ingeschoten vrije trap van Marco Pellegrom was daarna voldoende om de 1-3 op het scorebord te zetten. Zevenhoven speelde daarna een gewonnen wedstrijd en had gezien de kansen er best nog wel drie of vier meer kunnen maken. Uiteindelijk was het de ingevallen Oscar Boekestijn die in de laatste minuut de eindstand op 1-4. De Zevenhovenaren snelde zich vervolgens verkleed en wel de bus in om de overwinning in Lampengat te kunnen vieren, zaterdagen als vanouds.

Sjoerd Zuijdervliet keek na afloop, inmiddels gehuld in een prachtig musketierspak, nog even naar de stand op de ranglijst. ‘Met al die verrassende uitslagen kunnen we wellicht nog aanhaken als we de komende wedstrijden tegen Linschoten-uit en Sportief-thuis weten te winnen.’