Open dag Amsterdamse Meisjes Voetbal Academie bij SV Zevenhoven

Zevenhoven | Vrijdag 3 september is een open dag van de AMVA (Amsterdamse Meisjes Voetbal Academie) bij SV Zevenhoven. Uit diverse regio’s (Diemen, Almere, Zevenhoven, Nieuwkoop, Woerden, Bollenstreek) doen er meisjes mee en op deze dag is er ook een scoutingsdag voor meiden uit diverse regio’s in Nederland, voor een kans bij een BVO of een mooie topklasser. Er zijn dus verschillende scouts aanwezig.

Wil jij ook wekelijks op niveau trainen, oefenwedstrijden en toernooien spelen? En uiteindelijk naar een BVO gaan? Kom op de vrijdagavond en schrijf je in. De proeftraining is gratis en is voor speelsters van O9 t/m O19.

Elk meisje moet op haar eigen niveau kunnen voetballen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Tegenwoordig kunnen meiden zich binnen hun club ontwikkelen. Nu is er ook een platform waarbij meiden met talent zich kunnen ontwikkelen in het
Groene Hart, Amsterdam, Amstelland/Meerlanden en Veenlanden. De opleiding is vanaf september 2021/2022 vrijwel een heel seizoen (7 maanden).

De trainingen (en oefenwedstrijden/toernooien) zijn dus extra vlieguren naast de inspanningen op de eigen club. Bij de MO11 tot en MO17 zal dit één extra training zijn, vanaf de MO15 zullen dit twee extra trainingen kunnen worden. Vanaf de MO17 wordt het voor getalenteerde meiden echter steeds moeilijker binnen het voetbal. Je merkt hoe ouder meiden worden dat het fysiek volhouden wat moeilijker wordt. Dus de uitdaging wordt minder en worden speelsters vaak te vroeg doorgeschoven naar het 1e team.

Nicolaas Boys en NSV’46 in eerste speelronde tegen elkaar

Aarlanderveen boekt nipte oefenzege op Zevenhoven