Ook NSV’46 krijgt Rohda ’76 niet op de knieën

Bodegraven | Voor Rohda ’76 stond er meer op het spel dan voor de bezoekers uit Noorden maar dat bleek niet geheel uit het spelbeeld. De ploeg uit Bodegraven hield veel man achter de bal en leek vooral zelf de nul te willen houden. Uiteindelijk lukte dit ook en door één van de spaarzame kansjes te benutten hield het zelfs drie punten over aan het duel en deed zodoende hele goede zaken in de strijd om de periodetitel.

De beginfase was prima. Beide ploegen leken in het avondzonnetje het publiek een mooie wedstrijd te willen voorschotelen. De eerste uitgespeelde kans was voor de bezoekers en het was ook direct raak, maar de goal van Kamiel Disseldorp werd wegens vermeend buitenspel teruggefloten. Ook  Menno de Jong kwam in kansrijke positie aan de bal maar hij raakte het leer compleet verkeerd en zag zijn inzet ver naast en over gaan.
Broer Lars de Jong zorgde voor het hoogtepunt van de eerste helft. De blonde aanvaller kreeg de bal op het middenveld aangespeeld, poorte twee tegenstanders en liet er vervolgens nog twee zijn hielen zien. Oog in oog met Maico du Chatenier was zijn afronding echter te zwak en had hij misschien beter kunnen kiezen voor de meegelopen Mitchel Pijpers.

Het begin van de tweede helft wist het verder onzichtbare Noordense aanvalsduo elkaar eenmaal te vinden, maar Pijpers kon de voorzet van Disseldorp niet binnenwerken. Na bijna zeventig minuten kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong. Een aanval over rechts kwam voor de voeten van de op rand van buitenspel verkerende Daniel van Leeuwen die wegdraaide en Bas Kalshoven het nakijken gaf, 1-0.

‘Al met al was het een hele slechte wedstrijd met twee ploegen die er geen klote van gemaakt hebben. De gelukkigste heeft gewonnen vandaag’

Stefan van Tol was alles behalve content met het optreden van zijn ploeg

NSV’46 ging meer vooruit spelen en Robert Swart bracht lange mensen in om aanvallend wat meer kracht tegenover het met man en macht verdedigende Rohda te zetten, maar tot grote kansen leidde het niet. Daarvoor was het volgens aanvoerder Stefan van Tol allemaal veel te statisch. ‘We waren voetballend gezien wel de technisch vaardigere ploeg, maar met wat we vandaag in aanvallend opzicht hebben laten zien was dat gewoon niet genoeg.’

De thuisploeg kreeg nog twee kansen op de 2-0, maar een lob vanuit kansrijke positie kon Kalshoven niet verrassen en een schot van de veertigjarige Van Leeuwen werd ternauwernood geblokt.