Nicolaas Boys knokt zich naar punt bij Zwammerdam

Zwammerdam | Nicolaas Boys en Zwammerdam hebben het voor de tweede keer dit seizoen met een puntendeling moeten doen. Waar Nicolaas Boys in de thuiswedstrijd nog twee punten lieten liggen door in de laatste minuut een penalty te missen, kon het ditmaal meer leven met een gelijkspel ondanks dat men in de tweede helft de beste kansen kreeg.

Zwammerdam had in het eerste kwart het betere van het spel en nadat Lars Kremer al een kans op de openingstreffer had laten liggen, kwam het halverwege het eerste bedrijf alsnog verdiend aan de leiding. Een bekeken afstandsschot van Ruben de Bruin leek houdbaar voor Xander Hardsteen, echter viel hij net naast de paal in het net. Vijf minuten later leek Jordi de Groot de score te verdubbelen, echter ging zijn inzet over. Tien minuten voor het rustsignaal was het eindelijk Nicolaas Boys dat zich liet zien. Een schot van Rocco Uijttewaal van buiten de zestienmeter ging net naast de goal van doelman Chris van Riessen.

‘In de tweede helft hebben we ons uitstekend herpakt en kregen we de betere kansen’

Peter Burgmeijer | Middenvelder Nicolaas Boys

Nicolaas Boys-trainer Mo Bougrine was duidelijk niet tevreden over de eerste helft van zijn ploeg en besloot voor de tweede helft een dubbele wissel door te voeren. De 16-jarige Sven Hoogervorst en subersub Michael Heemskerk kwamen voor Rik Verkerk en Rowan Sassen binnen de lijnen. Al snel leken deze wissels goed uit te pakken toen Heemskerk voor de gelijkmaker zorgde. Een lange bal van doelman Hardsteen werd verlengd door een Zwammerdam-verdediger, waardoor Heemskerk oog-in-oog van Van Riessen kwam te staan en de 1-1 maakte.

In het laatste half uur eiste de zwak fluitende scheidsrechter tot ontsteltenis van beide ploegen een negatieve hoofdrol voor zich op. Toch waren de Nieuwveners nog tweemaal dichtbij het winnende doelpunt. Eerst leek Sven Hoogervorst voor de 1-2 te zorgen en later kreeg Milan Hoogervorst een mega kans, maar hij zag zijn vrije schietkans ruim naast gaan.

Peter Burgmeijer was blij met de tweede helft van zijn ploeg. ‘We hebben ons toen uitstekend herpakt en kregen de betere kansen. De eerste helft kwamen we niet zo goed in ons spel en was het allemaal niet zo best.’