NSV’46 verliest niet alleen twee punten op bezoek bij schandalig Roodenburg

Leiden | NSV’46 moest in de achtervolging op BSC’68 en Zevenhoven op bezoek bij Roodenburg dat bij winst over de Noordenaren heen zouden klimmen. Het was dus zaak geen schade op te lopen en de concurrentie voor hen in het vizier te houden. Dit lukte deels want het draaide in Leiden uit op een puntendeling, maar ook Zevenhoven morste punten. De échte schade bleef beperkt tot het fysieke, want de Leidse ploeg liet zich meermaals van zijn slechtste kant zien. Dit leverde onder meer blessures en een tripje naar het ziekenhuis op…

Na afloop van de wedstrijd ging het nimmer over voetbal wanneer er een Noordenaar aan het woord kwam. En dit paste goed bij het wedstrijdbeeld want ook binnen de lijnen had het vaak niks met ieders geliefde hobby te maken. Roodenburg gedroeg zich ronduit schandalig en de Leidse club moet zich de ogen uit de kop schamen dat het zich schaart achter dit eerste elftal en de heren blijkbaar de vrije hand geeft zich negentig minuten lang te mogen misdragen. Intimidaties, schoppen, slaan en spugen, het was aan de orde van de dag. En dan vlogen ook nog eens de ongeneeslijke ziektes je om de oren…
Arbiter Hein Visser durfde het ook niet aan de thuisploeg al te kritisch aan te vliegen. “Mede hierdoor waren we een soort van overgeleverd aan de goden”, zou Stefan van Tol achteraf verklaren.

Dan naar het voetbal. Want de bal rolde ook wel degelijk. De thuisploeg had een aantal handige spelers in de gelederen maar de bezoekers uit Noorden waren de betere ploeg en kwamen via Robin van Koert na iets meer dan een half uur op voorsprong. Lars de Jong pikte de bal op het middenveld op, speelde zijn vent uit en had een mooie steekpass in huis die Van Koert de kans bood. De spits schoot vervolgens keihard binnen. Vijf minuten later leek NSV’46 op rozen te zitten toen Kamiel Disseldorp vanuit de rebound de 0-2 maakte, maar na veel discussie aan de zijlijn besloot Visser de goal alsnog te annuleren wegens buitenspel. Dat een ongeïnteresseerde wisselspeler de vlag hanteerde en het in de verste verte niet leek op buitenspel zal niemand nog verbazen…

“Ik ben blij dat we op Mika na, weer allemaal een soort van heelhuids thuisgekomen zijn”

Elftalleider Ronald Schalkwijk had geen moment kunnen genieten

De tweede helft werd al na tien minuten ontsiert met de meest doldrieste actie van de verder toch al treurige middag. Mika Valentijn, toch geen kleine jongen, kreeg in een luchtduel een schandalige elleboogstoot te verwerken en kon zich hevig bloedend opmaken voor een tripje naar de eerste hulp. Dit incident had overduidelijk de uitwerking op de rest van de ploeg en dat kon niemand hen eigenlijk kwalijk nemen ook.
Roodenburg kreeg de uitgelezen kans om via een makkelijk gegeven strafschop op gelijke hoogte te komen, maar Bas Kalshoven pareerde de inzet. De mannen van Robert Swart leken stand te houden, maar in de absolute slotminuut wist de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte te komen.

Na afloop had niemand het meer over de wedstrijd. Elftalleider Ronald Schalkwijk had er geen goed woord voor over. “Dit heeft niks met voetbal te maken. Een schande echt, daar laten we het maar bij. Ik ben blij dat we op Mika na, weer allemaal een soort van heelhuids thuisgekomen zijn.”

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven ©: Raoul van der Zwet, Jim Groenendijk, Mika Valentijn (56. Stefan van Tol) Robbin Verhaar; Robbie Geerlof, Menno de Jong (82. Perry Lok), Lars de Jong, Florencio Faneyte (67. Robin Stark); Kamiel Disseldorp, Robin van Koert (78. Sam Hoogendoorn)

Foto: Jan van der Lubbe – Leidenamateurvoetbal.nl

Altior pakt laat punt in degradatiekraker tegen DIOS

Zevenhoven laat overwinning in tweede helft uit handen glippen