Zevenhoven laat overwinning in tweede helft uit handen glippen

Zevenhoven | Een prima eerste helft zorgde ervoor dat de thuisploeg met een 3-1 voorsprong mocht gaan rusten. Niemand twijfelde er dan ook aan dat de formatie van Danny ter Hoeve wederom drie punten zou gaan pakken. Toch pakte het anders uit want Zevenhoven zag in de tweede helft de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Zevenhoven was dus heer en meester in de eerste helft, was continue in balbezit en dicteerde de wedstrijd volledig. De geelhemden kwamen daarom ook terecht op voorsprong na twintig minuten spelen. Marco Pellegrom loste een schot op doelman Vis en omdat hij de bal niet goed wist te verwerken kon Nick Mooren via de rebound de 1-0 aantekenen. Volledig onverwacht kwamen de bezoekers niet veel later langszij nadat notabene Marco Pellegrom de bal verkeerd teruglegde vanaf het middenveld en spits Van der Zon zo de gelegenheid gaf door te lopen om keeper Connor van Heertum. De spits omspeelde de doelman simpel om vervolgens de 1-1 aan tekenen. Natuurlijk voelde Pellegrom de drang om zijn fout goed te maken. Tien minuten voor rust omspeelde de spits bijna de gehele Teylingen defensie, speelde vlak voor keeper Vis de bal te ver voor zich uit en zag geen andere kans dan over de duikende keeper heen te vallen. Het leverde hem een makkelijk gegeven penalty op die de topscorer uiteindelijk zelf wist te benutten. Nog voor rust tekende diezelfde Pellegrom ook de 3-1 aan na prachtig voorbereidend werk van Falco de Lange, die de spits een niet te missen kans bood.

“We doen dit weer helemaal zelf, weer verliezen we onnodig punten”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Na rust ging het dus alsnog fout voor de thuisploeg. De teams waren nog maar koud uit de kleedkamers of de 2-3 hing al in de touwen. Spits De Ridder vond de korte hoek bij Van Heertum, die rekende op een voorzet en liet zich zodoende verassen in de korte hoek. Opeens waren de rollen omgedraaid en was het Teylingen dat de dienst uitmaakte. De prima voorhoedespelers van de bezoekers maakten het de gehavende verdediging van de thuisploeg lang lastig en de 3-3 bleef dan ook niet uit. Buitenspeler Ritzen ontving een weggestompte bal van Van Heertum recht in de voeten en schoof de bal vervolgens tergend langzaam het doel in. Natuurlijk reageerde Zevenhoven en werd het initiatief in het laatste kwartier van de wedstrijd weer volledig overgenomen. Pogingen van zowel Maurits Splinter als Marco Pellegrom raakte de paal, Jop Vianen raakte vlak voor tijd de lat en alsof dat nog niet genoeg was zag Pellegrom zijn doelpunt, een rebound na een schot van Nick Mooren, afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel. Het zat de thuisploeg niet mee, het verdiende de zege maar deed zichzelf – zoals al eerder dit seizoen het geval was – wederom tekort.