Altior pakt laat punt in degradatiekraker tegen DIOS

Langeraar | Vooraf was de doelstelling duidelijk; winnen van directe concurrent DIOS en dan in de laatste wedstrijd voor de winter Soest, een andere laagvlieger, verslaan om zo met goede moet aan de tweede seizoenshelft te beginnen en proberen directe degradatie te ontlopen. Over de eerste horde werd bijna gestruikeld, maar Altior kon ternauwernood nog een punt veiligstellen. Dit was overigens meer dan verdiend op basis van het wedstrijdbeeld.

Altior startte voortvarend en trok het spel al vanaf het eerste fluitsignaal naar zich toe. Al in de zevende minuut leek de thuisploeg via Tim Heikoop op een 1-0 voorsprong te komen, maar een fluitsignaal voorkwam de zuivere treffer. Heikoop werd in zijn poging tot scoren door de doelman uit balans gebracht en de scheidsrechter verzuimde iets langer te wachten en had al gefloten voor een strafschop. Deze werd door aanvoerder Tom van der Weijden alsnog onberispelijk tot 1-0 verwerkt.
Acht minuten later was de stand na een inschattingsfout van Stijn van der Meer alweer gelijk, wat tevens de ruststand betekende.

Een kwartier maakte Altior het zichzelf wel heel lastig toen de bezoekers uit Nieuw-Vennep op voorsprong wisten te komen. De bal leek de achterlijn te zijn gepasseerd, echter oordeelde de scheidsrechter anders en werd de bal achter Jeroen Sassen gefrommeld.
Altior zette aan, liet de bal weer sneller rondgaan maar kwam niet tot uitgesproken grote kansen in de jacht op de gelijkmaker. Na een rode kaart voor DIOS-speler Benjahmin Zondag kreeg de ploeg van Arjan van der Laan nieuwe moed de belangrijke treffer alsnog te forceren. Het geduld werd aardig op de proef gesteld. Alle eerdere pogingen leverde niet het gewenste resultaat op maar diep in blessuretijd was het invaller Eray Bozkurt die van afstand de bevrijdende 2-2 tegen de touwen schoot. Hiermee zakt Altior niet af naar de laatste plaats, de rode lantaarn blijft in het bezit van DIOS.

“Ik denk eigenlijk dat we misschien wel iets meer hadden verdiend”

Doelpuntenmaker Eray Bozkurt was desondanks blij met het punt

Bozkurt was na afloop uiteraard in zijn nopjes met de gelijkmaker. “Dit voelt natuurlijk goed. Zeker ook omdat ik vandaag vanaf de bank moest beginnen. Natuurlijk speel ik liever iedere minuut, maar dat is de keuze van de trainer. Ik had al eerder twee kansen om te schieten van afstand, maar tweemaal koos ik ervoor om de bal breed te leggen op Bram (Hartveld, red.). Bij de derde keer aarzelde ik niet en vanaf een meter of vijfentwintig verdween de bal heerlijk in het doel.”
Een terechte puntendeling gezien het wedstrijdbeeld, vond ook de doelpuntenmaker. “Het punt is zeker verdiend, ik denk eigenlijk dat we misschien wel iets meer hadden verdiend. Dit was voetballend denk ik één van onze betere wedstrijden van het seizoen. We kwamen ook heerlijk uit de startblokken en trokken de wedstrijd direct naar ons toe. De tweede helft startte we wel echt slap en incasseer je een knullige tegengoal. Hierna moet je het weer oppakken en dat is ons goed gelukt. De laatste twintig minuten ben je echt de bovenliggende partij en kregen we meerdere kansen op de gelijkmaker. Gelukkig kwam ‘ie alsnog van mijn schoen…”

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer (35. Sven de Regt), Tom van Vliet (80. Rody Blommestein), Stan Janssen, Bram Hardveldt; Sem van den Berg, Sebastiaan van Veen, Tom van der Weijden © (70. Eray Bozkurt), Reber Taha, Tim Heikoop, Luuk den Haan (46. Rick Keijzer)

Bron en foto: Nico van Smoorenburg