NSV'46, 0172SPORT, Robbin Verhaar

NSV’46 vat seizoen in één middag samen en zakt terug naar de vierde klasse

Reeuwijk | Het lot is bezegeld; NSV’46 zal volgend jaar weer uit moeten gaan komen in de vierde klasse, de klasse die zij een jaar eerder middels een behaald kampioenschap ten koste van Aarlanderveen, juist hadden verlaten. In Reeuwijk ging er van alles mis, hetgeen het seizoen aardig samenvatte…

De opdracht vooraf was duidelijk: winnen. Bij ieder ander resultaat zou de dreigende degradatie een feit zijn. De druk stond er dus vol op en hier leek men niet mee om te kunnen gaan.
Al na zes minuten ging het op onvoorstelbare wijze mis achterin bij de Noordenaren. Perry Lok speelde een bal voor het doel langs waarbij de bestemming van zijn pass voor eenieder onbekend was. De rechter spits van de thuisploeg maakte hier gretig gebruik van en zette al vroeg de 1-0 op het scorebord.
Het was het verhaal van de eerste helft, zag ook aanvoerder Stefan van Tol die niet fit genoeg was en dus vanaf de bank toekeek: ‘Het leek het eerste half uur helemaal nergens op. Of het de druk was die ons verlamde weet ik niet maar we hebben meer ballen naar CVC gespeeld dan naar een medespeler. Er had na een half uur zomaar 8-1 op het scorebord kunnen staan, zoveel ging er mis.’
De acht goals werden niet gemaakt maar een onoverbrugbare 3-0 stond er wel op het bord na dat dramatische eerste half uur. Kansjes voor de bezoekers waren er wel, maar de echte overtuiging en het geloof in een ommekeer ontbrak.

‘We krijgen gewoon verschrikkelijk veel tegendoelpunten, wat dat betreft was de eerste helft vandaag typerend’

Stefan van Tol | Aanvoerder NSV’46

De tweede helft bleef NSV’46 voetballen en op zoek naar een doelpuntje terwijl het in het achterhoofd al was doorgedrongen dat er komend jaar een stapje terug gedaan moet worden. Het doelpunt werd niet meer gevonden, CVC scoorde nog wel tweemaal waardoor er uiteindelijk een forse 5-0 nederlaag werd geleden.

Gevraagd naar waar het fout is gegaan dit seizoen gaf Van Tol de volgende uitleg: ‘Het is met name misgegaan in de eerste zeven wedstrijden waarin we geen enkel punt wisten te behalen, waar we eigenlijk tien punten zouden moeten hebben. Drie keer geven we een ruime voorsprong weg en sta je met lege handen en een slecht moraal. Het hele seizoen loop je vervolgens achter de feiten aan. Die klap van de eerste zeven wedstrijden zijn we achteraf gezien niet meer te boven gekomen.
Daarnaast krijgen we gewoon verschrikkelijk veel tegendoelpunten, vaak door persoonlijke fouten. Wat dat betreft was de eerste helft vandaag typerend. Tel hierbij de vele blessures op waar we dit seizoen mee te maken hadden en het rampseizoen krijgt een gezicht. Mede door de vele blessures hebben we ook niet veel in een vaste samenstelling gespeeld en waren we het hele seizoen zoekende. Al met al een hopeloos seizoen.’

Volgend seizoen dus wederom de vierde klasse, degradatie begint haast te wennen bij de aanvoerder die al een decennium meeloopt bij de Noordenaren. ‘Ik heb inmiddels al heel wat degradaties meegemaakt maar daardoor ook een paar kampioenschappen en promoties. Komend jaar zullen we moeten gaan bouwen aan een nieuw team wat er de komende jaren moet staan. Binnen twee seizoenen moeten we gewoon weer terug zijn in de derde klasse en moet er een team staan wat in deze klasse overeind blijft. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken.’

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Roy Fransen, Perry Lok, Jeffrey van Capel, Kamiel Disseldorp; Michael van Koert, Robin van Koert ©, Robbin Verhaar (62. Lars van der Zwet); Cas van den Hoorn (53. Daan Koot), Lars de Jong, Jelle de Jong (83. Stefan van Tol)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto: Archief Kees Verhaar

Zevenhoven laat het na de rust afweten bij Meerburg

Zakelijke overwinning voor Aarlanderveen in Woubrugge