0172SPORT, NSV'46 - Woubrugge, Florencio Faneyte

NSV’46 speelt zich definitief veilig na doelpuntrijke zege op Woubrugge

Woubrugge | In en tegen Woubrugge heeft de equipe van interim-trainer Roland Leliveld geen misstap gemaakt en won het verdiend van de laagvlieger. De Noordenaren namen een ruime voorsprong dat ondanks drie tegentreffers nimmer meer in gevaar kwam. Woubrugge werd door de nederlaag veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.

Al na twee minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Florencio Faneyte onderschepte de bal in de opbouw en oog in oog met de doelman rondde hij bekwaam af voor de 0-1. De aanvaller kreeg de voorkeur boven Kamiel Disseldorp en betaalde het vertrouwen van zijn trainer dus al snel terug. Even daarvoor kwam NSV’46 overigens goed weg na geklungel van Jim Groenendijk die goed weg kwam toen hij zijn tegenstander wild over zag schieten.
Binnen het kwartier verdubbelde Menno de Jong na doorkoppen van Stefan van Tol uit een corner de voorsprong en zat Lelivelds team op rozen.
Vanuit het niks kwam Woubrugge terug in het duel toen het tevens vanuit een corner de aansluitingstreffer aantekende. Groenendijk zorgde er nog voor rust voor dat de marge weer twee was. De verdediger zette middels een mooie steekpass zelf de aanval op, liep mee en kreeg het speeltuig terug van Robin van Koert en schoot binnen.

“Ik heb vandaag geen enkele redding gemaakt, dat klinkt misschien wat vreemd met drie tegentreffers”

NSV’46-doelman Bas Kalshoven werd driemaal kansloos gelaten

Na de thee zette Jefrey Pieterse met een schitterende pass achter de laatste linie Van Koert aan het werk die middels een lob de doelman kansloos liet en zo de stand naar 1-4 tilde.
Woubrugge kreeg vervolgens een cadeautje toen de arbiter in een onschuldig duel buiten de zestien tussen Mika Valentijn en een Woubrugge-aanvaller een overtreding zag en pardoes ook nog naar de stip wees. Bas Kalshoven moest vervolgens buigen voor de strafschop en constateerde na afloop dat hij in negentig minuten niet één redding had gemaakt. “Drie tegentreffers tegenover nul reddingen klinkt wat vreemd, maar we hadden het er na afloop over en kwamen lachend tot de conclussie dat ik geen enkele redding gemaakt heb. Ik had ook niet gek veel te doen en was bij alledrie de tegentreffers eigenlijk kansloos. Maar goed we winnen en de winst is verder ook geen enkel moment in gevaar geweest verder ook. En belangrijker nog we zijn nu echt veilig”, aldus de Noordense sluitpost.

De derde tegentreffer waaraan hij refereert betrof een afstandsschot en betekende de 3-5 want een klein kwartier voor tijd had Pieterse van afstand met de mooiste goal van de middag voor de 2-5 gezorgd.

NSV’46 speelde het duel vervolgens rustig uit, liet de bal in de eindfase goed rondgaan en ontnam Woubrugge op die manier de hoop nog een puntje uit het vuur te slepen. De thuisploeg had zich na de vijfde treffer – of misschien al wel eerder – ook al neergelegd bij het spelen van nacompetitievoetbal.

Bekijk hier de stand in 4A.

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Jim Groenedijk (73. Kamiel Disseldorp), Stefan van Tol, Mika Valentijn (68. Renzo Goedhart) Robbin Verhaar; Raoul van der Zwet, Jeffrey Pieterse, Cas van der Hoorn, Menno de Jong; Florencio Faneyte, Robin van Koert

Archieffoto: Kees Verhaar – Florencio Faneyte in actie namens NSV’46

Bekerfinale Nieuwkoop verplaatst naar woensdagavond!

TAVV verliest op bezoek bij Alphia