NSV’46 “op z’n Duits” langs Siveo’60

Zegveld | In een wedstrijd met vele gezichten bleek NSV’46 uiteindelijk het meest slagvaardig. Op bezoek bij Siveo’60 had men het lastig, was de thuisploeg de betere maar was het NSV’46 dat – zodra zij onder de druk uit konden spelen – levensgevaarlijk was in de counter. Eén van die counters bleek voldoende voor drie punten…

Siveo’60 startte voortvarend in wist de Noordenaren in de eerste fase van het duel behoorlijk onder druk te zetten. Met name van achteruit kwamen er diverse aanvallende impulsen, die de defensie van NSV’46 soms in verlegenheid bracht. De verdediging van NSV’46 liet echter weinig toe en stond pal. Doelman Bas Kalshoven had zijn organisatie prima op orde in deze fase. In het laatste gedeelte van de eerste helft kwam de ploeg van Robert Swart er wat vaker uit, mede doordat de Zegvelders het initiatief meer aan de uitploeg lieten. Tot de openingsgoal leidde dit alles niet.

‘Siveo’60 heeft gewoon een hele leuke ploeg en waren grote delen de betere partij’

Stefan van Tol | Aanvoerder NSV’46

Na rust bleef NSV’46 volharden in hard werken en leek er een herhaling van zetten aanstaande. SIVEO’60 drong meer aan. Een vrije trap van net buiten de zestien werd uitstekend gepareerd door Kalshoven. Een kwartet aan corners was het gevolg, maar die leverde niets op. NSV’46 rook mogelijkheden en ging wat verder vanaf de eigen zestien spelen. Het initiatief bleef bij de gastheren, maar de uitvallen werden ook steeds talrijker. In de tweeëntachtigste minuut werd deze strijdwijze dan ook beloond. Een geweldige bal van Robbin Verhaar bereikte Mitchell Pijpers aan de rechterkant die het leer knap klaarlegde voor Lars de Jong, die hiermee wel raad wist, 0-1.
Na die treffer brak het slotoffensief aan van de Zegvelders. Met man en macht werd de voorsprong gekoesterd en verdedigd. Tot echte kansen kwam het niet meer, waardoor NSV’46 een belangrijke overwinning boekt en een sprongetje maakt in de tussenstand. De tweede uitoverwinning werd hiermee een feit.
Toch hielden sommige NSV’ers nog een wrange nasmaak over aan de wedstrijd aan de Milandweg. Na het laatste fluitsignaal kreeg Pijpers namelijk nog zijn tweede gele kaart toen hij op niet te misverstane wijze verhaal ging halen bij arbiter Ten Voorde. Even daarvoor werd hij bestraft voor een overtreding wat de laatste kans voor Siveo’60 had opgeleverd. Hier was de licht opvliegerige aanvaller het duidelijk niet mee eens, wat resulteerde in een nare woordenwisseling en een rode prent.

Aanvoerder Stefan van Tol had het voorval tussen Pijpers en de arbiter niet meegekregen want was in zijn nopjes met de zwaarbevochten overwinning. ‘Dit zijn drie punten waar we heel hard voor gewerkt hebben, die zijn altijd lekker. Siveo’60 heeft gewoon een hele leuke ploeg en waren eerlijk gezegd, zeker het grootste gedeelte van de eerste helft de betere ploeg. Maar eigenlijk stond het bij ons achterin gewoon goed waardoor we niet veel weg gaven en zeker de tweede helft niet echt in de problemen meer zijn gekomen.’ Hij zag hierin ook een belangrijke rol weggelegd voor Jelle de Jong die naast Van Tol als centrale verdediger staat opgesteld. ‘Jelle groeit steeds beter in zijn rol als laatste man. Met zijn snelheid haalt steeds vaker de diepte uit het spel en schuift waar het kan in. Het staat allemaal steeds beter en dit geeft vertrouwen.’

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Niels Leliveld, Jelle de Jong, Stefan van Tol ©, Robbin Verhaar; Jeffrey van Capel, Daan Koot, Kevin Fransen; Mitchel Pijpers, Lars de Jong (85. Marcel Verhaar), Kamiel Disseldorp (73. Cas van den Hoorn)

Archieffoto Kees Verhaar: wedstrijdbeeld van Siveo’60 – NSV’46 van afgelopen seizoen.

Sportief – Alphense Boys na 28 minuten gestaakt…