Zevenhoven ook ruim langs Linschoten

Linschoten | Na de zevenklapper van vorige week wist Zevenhoven afgelopen zaterdag wederom ruim te winnen. In en tegen Linschoten won de ploeg nu met 0-4. Maar in tegenstelling tot vorige week moest keeper Jordy Aartman dit keer wel degelijk een aantal keer handelend optreden.

Aartman – koploper van het ‘Gouden Handschoen‘ klassement –  hield wederom zijn doel schoon en heeft dit seizoen nog geen tegendoelpunt hoeven incasseren. ‘In de eerste helft was ik twee keer belangrijk, maar voor de rest hadden we het aardig onder controle en speelden we bij vlagen goed voetbal met leuke combinaties.’ Één van die combinaties werd al vroeg in de wedstrijd opgezet en vervolgens afgerond door Marco Pellegrom. In de vijfde minuut zag hij zijn schot vanaf de zestienmeter van richting veranderen en met wat geluk in het doel belanden. Een heerlijke start voor de geelhemden die halverwege de eerste helft de score verdubbelden via Nick Mooren. Hij was alert bij een lage voorzet die hij gemakkelijk wist binnen te tikken. Na deze 0-2 leek Zevenhoven het initiatief wat kwijt te raken. Linschoten kreeg in deze periode kansen, maar liep zich dus stuk op de uitstekende sluitpost van Zevenhoven.

‘Ik heb het idee dat we elke week beter op elkaar ingespeeld raken’

Jordy Aartman | Keeper Zevenhoven

In de tweede helft startte de thuisploeg goed, creëerde kansjes, maar kreeg het uiteindelijk toch de deksel op de neus. Marco Pellegrom draaide en kapte er op los in de vijandelijke zestienmeter en scoorde vervolgens knap in de korte hoek. Het was alweer zijn vijfde goal van het seizoen. Jesper Rijneker zorgde vlak voor tijd nog voor een leuk hoogtepunt. De middenvelder nam een hoge voorzet in één keer op de pantoffel en zag vervolgens zijn risicovolle poging prachtig in de korte hoek eindigen: 0-4.

Uitblinker Jordy Aartman was uiteraard zeer tevreden na afloop. ‘Een lekker begin van het seizoen natuurlijk. We hebben een aantal nieuwe spelers zoals Jordy Zwart, Maurits Splinter en Falco de Lange. In het begin is het natuurlijk wennen aan elkaar, maar we raken als team steeds beter op elkaar ingespeeld. Ik weet niet waar het ons uiteindelijk gaat brengen, maar ik hoop natuurlijk op een heel mooi seizoen.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Lars Jansen, Jordy Zwart ©, Mika Valentijn; Robert Mooren, Tobias van der Voorn, Nick Mooren (64. Jesper Rijneker), Maurits Splinter, Berry Peters; Marco Pellegrom, Falco de Lange (80. Mike Lenting)

NSV’46 “op z’n Duits” langs Siveo’60

De Plas heren 1 wint eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen