NSV’46 incasseert vier goals in zeven minuten op bezoek bij koploper SC Woerden

Woerden | Op bezoek bij titelkandidaat SC Woerden heeft het NSV’46 van Robert Swart een forse en kansloze nederlaag moeten slikken. De Woerdenaren gingen rusten met een 1-0 voorsprong en hadden na rust aan een zevental minuten genoeg om het vonnis over de Noordenaren te vellen.

De eerste helft hadden de Noordenaren het moeilijk en kwamen na iets meer dan twintig minuten spelen met 1-0 achter. NSV’46 kreeg geen grip op het middenveld en kon voorin nimmer de bal vasthouden. Oud-prof Jeffrey Vlug wist steeds tussen de linies op te duiken en in balbezit te komen en van daaruit gevaar te stichtten. Een kwartier voor rust besloot Swart dit gevaar een halt toe te roepen. Rechtshalf Raoul van der Zwet kreeg de ondankbare taak om Vlug te schaduwen en hem zo het voetballen onmogelijk te maken. De bezoekers kregen hierdoor weliswaar iets meer grip op de thuisploeg, maar gevaarlijk kon het zelf niet worden.

Na de rust ging het al snel mis. Door de eerdere opoffering van de rechtshalf-positie lag het aan die kant volledig open en hier wisten de Woerdenaren wel raad mee. Binnen zeven minuten scoorde de thuisploeg maar liefst viermaal en was de wedstrijd gespeeld.

‘Ja wat ging er niet mis? Als je in zo’n korte tijd vier doelpunten tegen krijgt gaat gewoon werkelijk alles mis natuurlijk…

NSV’46 aanvoerder Stefan van Tol

Op de vraag hoe het zo mis kon gaan en wát er precies misging antwoordde aanvoerder Stefan van Tol als volgt: ‘Ja wat ging er niet mis? Als je in zo’n korte tijd vier doelpunten tegen krijgt gaat gewoon werkelijk alles mis natuurlijk… Maar afgezien daarvan verliezen we vandaag gewoon van een hele goede ploeg. Met name op het middenveld werden we overlopen, we kwamen steeds een mannetje te kort. De omzetting leverde voor rust tijdelijk wat grip op, maar in de tweede helft brak het ons juist op. Die linksback komt er continue overheen en daar komen sowieso de 2-0 en 3-0 vandaan…’

Woerden vond het halverwege de tweede helft wel welletjes en trainer Mike Doornkamp gunde met het oog op de topper tegen Zwammerdam van komende dinsdag wat spelers rust. Invaller Mitchel Pijpers bepaalde in het laatste kwart van de gelopen wedstrijd met een prima goal de uitslag nog op 5-1.

Door het verlies maakte NSV’46 een vrije val op de ranglijst van plaats vier naar zeven.